Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Marktanalist Think Markets UK: Bitcoin (BTC) snakt naar zegen SEC

Bitcoin (BTC), en daarmee de hele markt voor cryptocurrency, heeft dringend behoefte aan een zegen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) om de BTC-prijs een nieuw leven in te blazen, schrijft Naeem Aslam, marktanalist bij Think Markets UK in een verhandeling:

Bitcoin snakt naar een soort van zegen, en alleen dat kan de rally voor de currency doen opleven.

Die dergelijke zegen zou kunnen komen in de vorm van goedkeuring van een Bitcoin-ETF door de SEC. Tot nu toe heeft de Amerikaanse toezichthouder nog geen enkel voorstel hiervoor goedgekeurd. Verschillende ETF-voorstellen zijn definitief verworpen en een beslissing over de grootste kansmaker, die van VanEck & SolidX Bitcoin Trust die gelist zou worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE), is meermaals uitgesteld. De SEC probeert ook publiekelijk te peilen of er animo is voor een Bitcoin ETF. Daarover zegt Aslam het volgende:

Ik denk dat het een goed teken is dat de SEC de publieke opinie over een Bitcoin-ETF te weten wil komen. Wellicht wil de instantie de publieke opinie respecteren en wil het vooral de precieze omgeving zien. Als uit het openbaar belang blijkt dat er steun vóór een ETF is, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de SEC een daadwerkelijke aanvraag afwijst die aan hun criteria voldoet.

- Advertentie -

Met andere woorden stelt Aslam dat “de verzachtende houding van de SEC ten opzichte van de industrie, zou moeten leiden tot de bull-rally waar de industrie sinds vorig jaar op zit te wachten”. Mocht de goedkeuring van de eerste Bitcoin-ETF de katalysator zijn die BTC in staat stelt hogere resistance levels van $7.000, $8.000 en $9.000 te testen, is het niet waarschijnlijk dat dat dit jaar nog zal gebeuren, gezien de uiterste termijn voor een beslissing van de SEC over de BTC-ETF van VanEck & SolidX pas begin volgend jaar is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.906,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.990,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.996,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.037,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.037,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.906,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.990,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.996,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...