SEC gecommitteerde: Een Bitcoin-ETF is hoogstwaarschijnlijk

SEC: goedkeuring Bitcoin-ETF is hoogstwaarschijnlijk

16

Hoogstwaarschijnlijk zal een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) uiteindelijk goedgekeurd worden door de Securities and Exchange Commission (SEC). Dat blijkt uit een interview gelekt op Twitter op 5 februari.

Op Twitter staat een fragment uit een interview met commissielid Robert J. Jackson Jr. die het volgende zegt over de Bitcoin ETF aanvragen:

Denk ik dat iemand uiteindelijk zal voldoen aan de normen die we daar hebben opgesteld? Ik hoop het, ja, en ik denk van wel.

Aldus Jackson Jr. Verder geeft hij aan dat er meerdere cryptocurrency-gerelateerde aanvragen bij de SEC liggen, maar dat hij niet wil speculeren of een van deze aanvragen een goedkeuring zal ontvangen.

Alle aanvragen in 2018 voor een Bitcoin ETF werden door de SEC afgekeurd, waaronder de ETF van de Winklevoss tweeling. Jackson geeft aan dat de toenmalige volatiele markt en het risico op marktmanipulatie de beslissing makkelijke maakte:

De zaak die we vorig jaar met het Winklevoss-fonds hadden, was naar mijn mening, geen moeilijke zaak. Toen had je een situatie waarin het risico op manipulatie en om slachtoffer te worden enorm was. De liquiditeitsproblemen in de markt waren zeer ernstig.

De aanvraag voor een Bitcoin-ETF die het meest kans leek te maken om goedgekeurd te worden was de ETF van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en VanEck. De beslissing over deze aanvraag werd vorig jaar door de SEC meerdere malen uitgesteld. Toen de kans groot leek dat een goedkeuring er niet meer in zat vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid werd de aanvraag weer ingetrokken en vervolgens opnieuw ingediend.

Onlangs zei de CEO van Binance, Changpeng Zhao, dat een Bitcoin ETF niet belangrijk is om de blockchain– en cryptocurrency-industrie te laten groeien.

Vorig jaar liet bekend crypto-expert Andreas Antonopoulos weten dat hij een Bitcoin ETF een “verschrikkelijk idee” vindt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€9.858,37 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.810,13 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.734,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.841,13 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.915,61 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.079,80 Kopen
Laatste nieuws