Rico Engelbarts
20/08/2018 13:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2018 13:56

Andreas Antonopoulos: Bitcoin-ETF is een verschrikkelijk idee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Andreas Antonopoulos Bitcoin-ETF is een verschrikkelijk idee

Andreas M. Antonopoulos, een bekend crypto-expert, noemt in een video de eventuele gevolgen van een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund).
De talkshow-host van de “Let’s talk Bitcoin”-podcast legt in een video, dat onderdeel is van een videoserie genaamd “Bitcoin Q&A”, uit waarom een Bitcoin-ETF een averechts effect kan hebben.
Antonopoulos zegt dat een ETF beleggers zou helpen om financiële transacties uit te voeren zonder een eigen vermogen te moeten beheren:

“De gedachte hierachter is om een reserve aan Bitcoins op te bouwen en deze vervolgens om te zetten in verhandelbare instrumenten die verhandeld kunnen worden op traditionele markten zoals aandelen. Dit is een beheersysteem waarbij de beheerder de feitelijke Bitcoins in handen heeft en waarbij jij alleen een aandeel hebt in hun fonds – geen Bitcoin. Dit biedt institutionele investeerders de mogelijkheid om over de Bitcoin-koers te speculeren zonder zelf Bitcoin te beheren of een exchange-account te openen en met complexe zaken bezig te zijn als keys, adressen, tokens, etc.”

Een Bitcoin-ETF zorgt voor grote verwachtingen in de cryptocurrency-wereld. In het verleden hebben ETF-goedkeuringen, zoals die voor goud, gezorgd voor een stijging in koersen en volumes. Antonopoulos vraagt zich af of een Bitcoin-ETF goed is voor het ecosysteem:

“Ik weet dat veel mensen een ETF willen zien gebeuren omdat zij “to the moon” willen en lambo’s willen kopen, maar ik vind het een verschrikkelijk idee. Ik denk wel dat het gaat gebeuren, maar ik vind het een verschrikkelijk idee. Ik ben eigenlijk tegen ETFs. Ik denk dat een Bitcoin-ETF schadelijk zal zijn voor het ecosysteem. ETF’s gaan namelijk tegen het onderliggende principe van peer-to-peer-geld in, waarbij elke gebruiker directe controle heeft over zijn of haar geld en niet via een beheerder werkt.”

De markt wacht op een Bitcoin-ETF goedkeuring van de SEC (Securities and Exchange Commission) dat misschien nog in september kan plaatsvinden, maar waarschijnlijk wordt het uitgesteld naar 2019.  Hoewel Antonopoulos denkt dat een Bitcoin-ETF slecht is, denkt hij niet dat daarmee het einde van Bitcoin in zicht is:

“Het zal niet het einde zijn van Bitcoin, het zal alleen leiden tot de manipulatie van prijzen… Uiteindelijk zul je zien dat Bitcoin zal opsplitsen en er een zakelijke versie zal ontstaan.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie