Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Goedkeuring van Bitcoin ETF waarschijnlijk niet meer in 2018

Goedkeuring van Bitcoin ETF waarschijnlijk niet meer in 2018

Canaccord, de grootste beleggingsonderneming van Canada, heeft aangegeven dat een goedkeuring van een Bitcoin ETF (exchange-traded fund) waarschijnlijk niet meer in 2018 zal gebeuren.

Onderzoekers Michael Graham en Scott Suh schreven in het rapport van Canaccord:

Ondanks de VanEck & SolidX Bitcoin Trust, die gezien wordt door velen als de beste kandidaat voor een potentiële goedkeuring, waar een eventuele beslissing nog deze maand zou kunnen plaatsvinden, wordt er sterk gelooft dat de SEC (Securities and Exchange Commission) haar deadline zal verlengen, in welk geval een beslissing pas in maart 2019 gemaakt zal worden. Ondertussen zijn andere op Bitcoin gebaseerde effecten (zoals Bitcoin Tracker One) al beschikbaar voor handel op gereguleerde exchanges. Canada werkt aan haar eigen Bitcoin ETF product, de Evolve Bitcoin ETF.

- Advertentie -

De SEC heeft in ieder geval de beslissing omtrent de VanEck & SolidX ETF uitgesteld naar september dit jaar.

De SEC heeft terughoudend gereageerd als het gaat om goedkeuring van een Bitcoin ETF. Eerder dit jaar (en vorig jaar) zijn ETF voorstellen van de gebroeders Winklevoss afgekeurd.

Het lijkt erop dat de SEC haar definitieve besluit niet eerder dan de deadline bekend wilt maken, die pas in februari 2019 is. Uitstel van deze beslissing kan een negatieve impact hebben op de koers van Bitcoin en daarmee ook andere cryptocurrencies. Toch lijkt de markt meer vertrouwen te hebben in een goedkeuring van een Bitcoin ETF, zoals die VanEck & SolidX en CBOE, dan ooit tevoren.

Onderzoekers van Canaccord geven aan dat de vraag naar cryptocurrencies in de Amerikaanse markt zal blijven groeien:

De aankomst van een potentiële Bitcoin ETF blijft ‘top of mind’ voor institutionele investeerders die zoeken naar blootstelling van deze opkomende valuta klasse en er zijn nu meerdere aanvragen die wachten op goedkeuring van de SEC, voornamelijk die van VanEck & SolidX. Daaraan toevoegend, institutionele bewaarneming blijft vooruitgang boeken, zoals Ledger die een partnership met Nomura en Global Advisors heeft aangekondigd tijdens een conferentie in mei en Coinbase die haar ‘custody solution’ lanceerde vroeg in juli.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.330,84 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.226,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.273,63 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.290,37 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.293,52 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...