Rico Engelbarts
08/08/2018 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2018 14:30

Goedkeuring van Bitcoin ETF waarschijnlijk niet meer in 2018

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
goedkeuring_van_bitcoin_ETF_waarschijnlijk_niet_in_2018

Canaccord, de grootste beleggingsonderneming van Canada, heeft aangegeven dat een goedkeuring van een Bitcoin ETF (exchange-traded fund) waarschijnlijk niet meer in 2018 zal gebeuren.
Onderzoekers Michael Graham en Scott Suh schreven in het rapport van Canaccord:

Ondanks de VanEck & SolidX Bitcoin Trust, die gezien wordt door velen als de beste kandidaat voor een potentiële goedkeuring, waar een eventuele beslissing nog deze maand zou kunnen plaatsvinden, wordt er sterk gelooft dat de SEC (Securities and Exchange Commission) haar deadline zal verlengen, in welk geval een beslissing pas in maart 2019 gemaakt zal worden. Ondertussen zijn andere op Bitcoin gebaseerde effecten (zoals Bitcoin Tracker One) al beschikbaar voor handel op gereguleerde exchanges. Canada werkt aan haar eigen Bitcoin ETF product, de Evolve Bitcoin ETF.

De SEC heeft in ieder geval de beslissing omtrent de VanEck & SolidX ETF uitgesteld naar september dit jaar.
De SEC heeft terughoudend gereageerd als het gaat om goedkeuring van een Bitcoin ETF. Eerder dit jaar (en vorig jaar) zijn ETF voorstellen van de gebroeders Winklevoss afgekeurd.
Het lijkt erop dat de SEC haar definitieve besluit niet eerder dan de deadline bekend wilt maken, die pas in februari 2019 is. Uitstel van deze beslissing kan een negatieve impact hebben op de koers van Bitcoin en daarmee ook andere cryptocurrencies. Toch lijkt de markt meer vertrouwen te hebben in een goedkeuring van een Bitcoin ETF, zoals die VanEck & SolidX en CBOE, dan ooit tevoren.
Onderzoekers van Canaccord geven aan dat de vraag naar cryptocurrencies in de Amerikaanse markt zal blijven groeien:

De aankomst van een potentiële Bitcoin ETF blijft ‘top of mind’ voor institutionele investeerders die zoeken naar blootstelling van deze opkomende valuta klasse en er zijn nu meerdere aanvragen die wachten op goedkeuring van de SEC, voornamelijk die van VanEck & SolidX. Daaraan toevoegend, institutionele bewaarneming blijft vooruitgang boeken, zoals Ledger die een partnership met Nomura en Global Advisors heeft aangekondigd tijdens een conferentie in mei en Coinbase die haar ‘custody solution’ lanceerde vroeg in juli.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie