Kevin Schijven Kevin Schijven
08/02/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2019 06:00

Binance CEO Changpeng Zhao: Bitcoin ETF niet belangrijk voor groei!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Changpeng Zhao, CEO van de grootste cryptocurrency-exchangeBinance, zegt tijdens een livestream op Twitter dat hij niet gelooft dat exchange-traded funds (ETFs) nodig zijn om de cryptocurrency markt te laten groeien.
Changpeng Zhao beantwoordt in de livestream een reeks vragen, voornamelijk over de Binance exchange, maar er zaten ook een aantal interessante uitspraken omtrent andere onderwerpen tussen.
Zo gelooft de CEO niet dat een Bitcoin ETF nodig is om de crypto-industrie te laten groeien. Volgens CZ zal dat sowieso gebeuren. Wat belangrijker is, is dat meer ondernemers de markt betreden:

Als het wordt genoteerd op een grote traditionele exchange, zoals Chicago Board of Trade (CBOT) of Chicago Mercantile Exchange (CME), dat brengt wel veel aandacht naar mensen buiten onze industrie. Maar volgens mij zijn ETF’s niet erg belangrijk voor onze groei in de sector. Met of zonder hen zal onze industrie groeien.

Ik denk eigenlijk dat voor de industrie om te groeien, we meer ondernemers nodig hebben om echte projecten te bouwen. Ik denk dat dat cruciaal is.

Vorige week heeft de CBOE en VanECK hun aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw ingediend nadat deze was ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid.
Ook werd CZ gevraagd wat hij van de situatie rondom QuadrigaCX vindt, maar de CEO gaf aan daar niet op in te willen gaan. Wel gaf hij aan dat hij de situatie verdacht vindt:

Ik wil eigenlijk geen commentaar geven op andere exchanges. Maar er is iets vreemds aan de hand. Dat zeg ik wel.

De QuadrigaCX exchange ligt onder vuur nadat het de toegang verloren zou hebben tot haar eigen crypto-wallets doordat de eigenaar gestorven zou zijn en niemand anders beschikking heeft tot de benodigde wachtwoorden. De exchange is nu $190 miljoen verschuldigd aan haar klanten, maar kan niet uitbetalen.
Tevens werd gevraagd naar Launchpad van Binance, een nieuw platform voor intial coin offerings (ICOs):

Launchpad is vrij eenvoudig. Het is eigenlijk een exchange, een eerste verkoopplatform waar we projecten helpen geld in te zamelen. Ik denk dat Launchpad een vrij belangrijke rol zal spelen in de industrie. Want op dit moment denk ik dat de meeste mensen ICO’s niet zien zitten, omdat er te veel oplichting is en te veel fraudeactiviteiten zijn.

Onlangs hield Binance de eerste ICO op het Launchpad-platform met de BitTorrent token (BTT) dat een enorm succes was. Binnenkort vindt de volgende ICO erop plaats, voor de Fetch.AI token (FET).


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie