Rico Engelbarts
01/02/2019 18:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2019 18:43

CBOE en VanEck dienen nieuwe Bitcoin ETF-aanvraag in

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CBOE_en_van_eck_dienen_nieuwe_etf_bitcoin_aanvraag_in

Minder dan een week geleden kwam het nieuws naar buiten dat VanEck en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) hun aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de SEC introkken. De voornaamste reden voor het intrekken van de aanvraag was naar verluidt de shutdown van de Amerikaanse overheid.
Volgens VanEck kampte de SEC met een personeelstekort vanwege de shutdown. Het orgaan kon daardoor belangrijke discussies omtrent de aanvraag niet meer voortzetten. En omdat de deadline van de aanvraag steeds dichterbij kwam, besloten VanEck en CBOE de aanvraag in te trekken om te voorkomen dat deze zou worden afgekeurd.
Nu die shutdown grotendeels opgelost lijkt te zijn heeft de SEC, een toezichthouder van de Amerikaanse financiële markten, weer genoeg mankracht om dergelijke aanvragen te behandelen. Doordat de aanvraag opnieuw is ingediend wordt de deadline echter opnieuw vastgesteld.
Dit betekent dat de SEC weer 240 dagen de tijd heeft om de aanvraag te behandelen. Het komt vrijwel nooit voor dat de SEC een dergelijke aanvraag eerder dan de deadline goedkeurt.
Spencer Bogart, een partner van het crypto-investeringsbedrijf Blockchain Capital zei over de manier waarop de SEC omgaat met deze aanvragen:

Als ik bij de SEC zou werken en ik deze ETF goedkeur en het gaat goed, zal niemand me een schouderklopje en een promotie geven. Maar als ik het goedkeur en er gaat vervolgens iets mis en er gaat veel geld verloren, dan verlies ik waarschijnlijk mijn baan.

Het is daarom onwaarschijnlijk dat we in 2019 nog een Bitcoin ETF live zien gaan. De enige andere ETF-aanvraag die in behandeling is, is die van Bitwise. Maar ook die aanvraag werd in januari van dit jaar ingediend.
De goedkeuring van een Bitcoin ETF zal naar verwachting grote positieve impact hebben op de cryptocurrency-markt. Het zal namelijk veel meer institutionele belegger naar de markt trekken, waardoor de prijzen zullen gaan stijgen. Het blijft echter nog even wachten tot het zover is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie