Rico Engelbarts
01/02/2019 18:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2019 18:43

CBOE en VanEck dienen nieuwe Bitcoin ETF-aanvraag in

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
CBOE_en_van_eck_dienen_nieuwe_etf_bitcoin_aanvraag_in

Minder dan een week geleden kwam het nieuws naar buiten dat VanEck en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) hun aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de SEC introkken. De voornaamste reden voor het intrekken van de aanvraag was naar verluidt de shutdown van de Amerikaanse overheid.
Volgens VanEck kampte de SEC met een personeelstekort vanwege de shutdown. Het orgaan kon daardoor belangrijke discussies omtrent de aanvraag niet meer voortzetten. En omdat de deadline van de aanvraag steeds dichterbij kwam, besloten VanEck en CBOE de aanvraag in te trekken om te voorkomen dat deze zou worden afgekeurd.
Nu die shutdown grotendeels opgelost lijkt te zijn heeft de SEC, een toezichthouder van de Amerikaanse financiële markten, weer genoeg mankracht om dergelijke aanvragen te behandelen. Doordat de aanvraag opnieuw is ingediend wordt de deadline echter opnieuw vastgesteld.
Dit betekent dat de SEC weer 240 dagen de tijd heeft om de aanvraag te behandelen. Het komt vrijwel nooit voor dat de SEC een dergelijke aanvraag eerder dan de deadline goedkeurt.
Spencer Bogart, een partner van het crypto-investeringsbedrijf Blockchain Capital zei over de manier waarop de SEC omgaat met deze aanvragen:

Als ik bij de SEC zou werken en ik deze ETF goedkeur en het gaat goed, zal niemand me een schouderklopje en een promotie geven. Maar als ik het goedkeur en er gaat vervolgens iets mis en er gaat veel geld verloren, dan verlies ik waarschijnlijk mijn baan.

Het is daarom onwaarschijnlijk dat we in 2019 nog een Bitcoin ETF live zien gaan. De enige andere ETF-aanvraag die in behandeling is, is die van Bitwise. Maar ook die aanvraag werd in januari van dit jaar ingediend.
De goedkeuring van een Bitcoin ETF zal naar verwachting grote positieve impact hebben op de cryptocurrency-markt. Het zal namelijk veel meer institutionele belegger naar de markt trekken, waardoor de prijzen zullen gaan stijgen. Het blijft echter nog even wachten tot het zover is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie