Rico Engelbarts
26/01/2019 12:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2019 12:48

Nieuwe Bitcoin-ETF momenteel als enige in de race

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
aanvraag_voor_bitcoin_bitwise_etf_officieel_ingediend_bij_SEC

NYSE Arca heeft de aanvraag voor het Bitwise Bitcoin ETF officieel ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). NYSE Arca is de beurs waarop de Bitcoin ETF uiteindelijk zal worden genoteerd, mits de aanvraag wordt goedgekeurd.
Het nieuws over de aanvraag bleef grotendeels onopgemerkt aangezien het aanvraagformulier normaal gesproken direct op de website van de SEC te zien is. Maar door de shutdown van de Amerikaanse overheid, die nu al meer dan een maand duurt, is dit niet het geval. Het aanvraagformulier was in plaats daarvan te vinden op de website van NYSE Arca.
In de aanvraag wordt de gebruikte methode voor indexering uitgelegd. De index wordt bepaald op basis van de waarde van Bitcoin op verschillende cryptocurrency exchanges:

De index wordt zodanig gewogen dat bitcoin-prijzen van beurzen met een groter handelsvolume in het voorgaande uur, zwaarder wegen dan bitcoin-prijzen van beurzen met kleinere handelsvolumes.

Door deze methode toe te passen zou marktmanipulatie voorkomen kunnen worden, iets waar de SEC zich bij vorige aanvragen het meest zorgen over maakte. Bitwise denkt daarom dat de aanvraag een grotere kans van slagen heeft dan voorgaande aanvragen.
Volgens Jake Chervinsky, een advocaat bij Kobre Kim, is de klok nog niet gaan tikken voor de aanvraag. Door de shutdown neemt de SEC namelijk nog geen aanvragen in behandelingen en pas nadat de shutdown afgelopen is zal een deadline worden gesteld.
Eerder deze week maakte VanEck nog bekend haar ETF-aanvraag in te trekken vanwege de aanhoudende shutdown. Daarom is de aanvraag van NYSE Arca en Bitwise de enige Bitcoin ETF die op dit moment is ingediend bij de SEC.
Hieronder vind je het volledige aanvraagformulier van NYSE Arca voor het Bitwise Bitcoin ETF:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie