Rico Engelbarts
27/07/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2018 18:00

SEC-commissaris is het niet eens met afwijzing Winklevoss ETF

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SEC_commissaris_is_het_niet_eens_met

Foto: Tada Images/Shutterstock

Een commissaris bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Hester M.Peirce, heeft de beslissing van haar collega’s om de tweede aanvraag van Tyler en Cameron Winklevoss voor een Bitcoin exchange traded fund (ETF) af te wijzen, zwaar bekritiseerd. Zij stemde als enige van de vier commissarissen voor.
Peirce heeft in een verklaring op de website van de SEC aangegeven dat zij “met alle respect niet eens is” met de beslissing van de commissie om een voorgestelde regelwijziging waarmee aandelen van de Winklevoss Bitcoin Trust gelist en verhandeld zouden kunnen worden op de BATS BZX Exchange, niet goed te keuren. Als het voorstel wel was goedgekeurd zou de exchange de eerste Bitcoin-ETF’s kunnen verhandelen.

In tegenstelling tot de vastberadenheid van de Commissie, ben ik van mening dat de voorgestelde wijziging van die regel voldoet aan de wettelijke norm en dat we BZX toestemming hadden moeten verlenen om dit op Bitcoin gebaseerde exchange-traded product te listen en te verhandelen.

De missie van de Commissie is van oudsher, en zou dat ook moeten blijven, om ervoor te zorgen dat beleggers over de informatie beschikken die zij nodig hebben om intelligente investeringsbeslissingen te nemen en dat de regels van de exchange zijn bedoeld om transparantie te bieden en manipulatie te voorkomen als marktdeelnemers met elkaar omgaan. De Commissie overstijgt deze beperkte rol wanneer zij zich in plaats daarvan richt op de kwaliteit en de kenmerken van de markten die ten grondslag liggen aan een product dat een exchange wilt listen.

De mening van Peirce verandert verder helemaal niks aan het besluit van de SEC omdat het drie stemmen tegen één waren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie