Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

SEC-commissaris is het niet eens met afwijzing Winklevoss ETF

Een commissaris bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Hester M.Peirce, heeft de beslissing van haar collega’s om de tweede aanvraag van Tyler en Cameron Winklevoss voor een Bitcoin exchange traded fund (ETF) af te wijzen, zwaar bekritiseerd. Zij stemde als enige van de vier commissarissen voor.

Peirce heeft in een verklaring op de website van de SEC aangegeven dat zij “met alle respect niet eens is” met de beslissing van de commissie om een voorgestelde regelwijziging waarmee aandelen van de Winklevoss Bitcoin Trust gelist en verhandeld zouden kunnen worden op de BATS BZX Exchange, niet goed te keuren. Als het voorstel wel was goedgekeurd zou de exchange de eerste Bitcoin-ETF’s kunnen verhandelen.

In tegenstelling tot de vastberadenheid van de Commissie, ben ik van mening dat de voorgestelde wijziging van die regel voldoet aan de wettelijke norm en dat we BZX toestemming hadden moeten verlenen om dit op Bitcoin gebaseerde exchange-traded product te listen en te verhandelen.

De missie van de Commissie is van oudsher, en zou dat ook moeten blijven, om ervoor te zorgen dat beleggers over de informatie beschikken die zij nodig hebben om intelligente investeringsbeslissingen te nemen en dat de regels van de exchange zijn bedoeld om transparantie te bieden en manipulatie te voorkomen als marktdeelnemers met elkaar omgaan. De Commissie overstijgt deze beperkte rol wanneer zij zich in plaats daarvan richt op de kwaliteit en de kenmerken van de markten die ten grondslag liggen aan een product dat een exchange wilt listen.

- Advertentie -

De mening van Peirce verandert verder helemaal niks aan het besluit van de SEC omdat het drie stemmen tegen één waren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.268,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.268,00 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...