SEC_commissaris_is_het_niet_eens_met

SEC-commissaris is het niet eens met afwijzing Winklevoss ETF

0

Een commissaris bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Hester M.Peirce, heeft de beslissing van haar collega’s om de tweede aanvraag van Tyler en Cameron Winklevoss voor een Bitcoin exchange traded fund (ETF) af te wijzen, zwaar bekritiseerd. Zij stemde als enige van de vier commissarissen voor.

Peirce heeft in een verklaring op de website van de SEC aangegeven dat zij “met alle respect niet eens is” met de beslissing van de commissie om een voorgestelde regelwijziging waarmee aandelen van de Winklevoss Bitcoin Trust gelist en verhandeld zouden kunnen worden op de BATS BZX Exchange, niet goed te keuren. Als het voorstel wel was goedgekeurd zou de exchange de eerste Bitcoin-ETF’s kunnen verhandelen.

In tegenstelling tot de vastberadenheid van de Commissie, ben ik van mening dat de voorgestelde wijziging van die regel voldoet aan de wettelijke norm en dat we BZX toestemming hadden moeten verlenen om dit op Bitcoin gebaseerde exchange-traded product te listen en te verhandelen.

De missie van de Commissie is van oudsher, en zou dat ook moeten blijven, om ervoor te zorgen dat beleggers over de informatie beschikken die zij nodig hebben om intelligente investeringsbeslissingen te nemen en dat de regels van de exchange zijn bedoeld om transparantie te bieden en manipulatie te voorkomen als marktdeelnemers met elkaar omgaan. De Commissie overstijgt deze beperkte rol wanneer zij zich in plaats daarvan richt op de kwaliteit en de kenmerken van de markten die ten grondslag liggen aan een product dat een exchange wilt listen.

De mening van Peirce verandert verder helemaal niks aan het besluit van de SEC omdat het drie stemmen tegen één waren.

1 REACTIE

  1. De Deal dat de WV broeders als eerste de koppeling mogen maken tussen Gemini en NasDaq is al rond…

    Dit is een beetje geneuzel “voor de buitenwereld”

    Die Miljardairs zijn niet “per toeval” uitgekozen om met HUN gemini exchange dit te doen.
    Het ECHT grote geld (banken, hedges, enz zitten allemaal al diep in BTC en de lightning laag 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws