SEC_en_CFTC_willen_samenwerking_om_cryptocurrency-markt_beter_te_reguleren

SEC en CFTC willen samenwerking om cryptocurrency-markt beter te reguleren

16

Tijdens een evenement waarbij de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aanwezig waren, spraken de twee belangrijkste toezichthouders hun ideeën uit over de cryptocurrency-markt.

Tijdens het evenement, ‘The Year Ahead for Capital Markets’ genaamd, spraken Hester Peirce van de SEC, en Brian Quintenz van de CFTC over de uitdagingen waarmee de toezichthouders te maken zullen krijgen in 2019. Een van die uitdagingen is het reguleren van de crypto-markt.

Hester Peirce, ook wel bekend als Crypto Mom aangezien ze een voorstander van een bitcoin-ETF is, zei tijdens de discussie:

Bij de SEC wilden we nog geen bitcoin-ETF goedkeuren, een op de beurs verhandeld product op basis van bitcoin. Mijn bezorgdheid over onze benadering op dat gebied is dat het een beetje lijkt alsof we onze besluiten maken op basis van de prestaties van bitcoin.

Gezien de markt nog grotendeels ongereguleerd is, is Peirce bezorgd over de beleggingsproducten die er op ontwikkeld worden, en zei “we moeten heel erg voorzichtig zijn met hoe we dit benaderen”. Bryan Quintenz, commissaris bij de CFTC zei dat de toezichthouder daar een speciale regeling voor heeft:

We hebben een proces in de Commodity Exchange Act dat de exchanges toestaat om een contract zelf te certificeren als ze denken dat het voldoet aan de vereisten van de wet.

Exchanges zoals de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en de Chicago Mercantile Exchange (CME) maken gebruik van deze regeling, waardoor zij al sinds december 2017 bitcoin effecten verhandelen. De CFTC kan later alsnog zeggen dat deze producten niet voldoen aan de gestelde eisen en ze verbieden.

Nadat Peirce zei dat de huidige situatie op de crypto-markt “té verwarrend is”, zei ze dat “dit een gebied is waar ik en Brian graag samen willen werken”. Zo is volgens Peirce de belangrijkste vraag die opgelost moeten worden “waar houdt het toezicht van de SEC op, en waar begint het.” Daarnaast benadrukte ze dat het belangrijkste is dat er meer duidelijke begeleiding komt voor bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.482,03 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.383,27 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€9.403,05 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.456,65 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.364,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.459,24 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.569,96 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.426,08 Kopen
Laatste nieuws