Rico Engelbarts
19/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2019 10:45

SEC en CFTC willen samenwerking om cryptocurrency-markt beter te reguleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC_en_CFTC_willen_samenwerking_om_cryptocurrency-markt_beter_te_reguleren

Foto: Tada Images/Shutterstock

Tijdens een evenement waarbij de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aanwezig waren, spraken de twee belangrijkste toezichthouders hun ideeën uit over de cryptocurrency-markt.
Tijdens het evenement, ‘The Year Ahead for Capital Markets’ genaamd, spraken Hester Peirce van de SEC, en Brian Quintenz van de CFTC over de uitdagingen waarmee de toezichthouders te maken zullen krijgen in 2019. Een van die uitdagingen is het reguleren van de crypto-markt.
Hester Peirce, ook wel bekend als Crypto Mom aangezien ze een voorstander van een bitcoin-ETF is, zei tijdens de discussie:

Bij de SEC wilden we nog geen bitcoin-ETF goedkeuren, een op de beurs verhandeld product op basis van bitcoin. Mijn bezorgdheid over onze benadering op dat gebied is dat het een beetje lijkt alsof we onze besluiten maken op basis van de prestaties van bitcoin.

Gezien de markt nog grotendeels ongereguleerd is, is Peirce bezorgd over de beleggingsproducten die er op ontwikkeld worden, en zei “we moeten heel erg voorzichtig zijn met hoe we dit benaderen”. Bryan Quintenz, commissaris bij de CFTC zei dat de toezichthouder daar een speciale regeling voor heeft:

We hebben een proces in de Commodity Exchange Act dat de exchanges toestaat om een contract zelf te certificeren als ze denken dat het voldoet aan de vereisten van de wet.

Exchanges zoals de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en de Chicago Mercantile Exchange (CME) maken gebruik van deze regeling, waardoor zij al sinds december 2017 bitcoin effecten verhandelen. De CFTC kan later alsnog zeggen dat deze producten niet voldoen aan de gestelde eisen en ze verbieden.
Nadat Peirce zei dat de huidige situatie op de crypto-markt “té verwarrend is”, zei ze dat “dit een gebied is waar ik en Brian graag samen willen werken”. Zo is volgens Peirce de belangrijkste vraag die opgelost moeten worden “waar houdt het toezicht van de SEC op, en waar begint het.” Daarnaast benadrukte ze dat het belangrijkste is dat er meer duidelijke begeleiding komt voor bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie