Ivo Melchers Ivo Melchers
09/06/2023 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2023 15:01

Top investeerder gelooft in een bitcoin prijs van $1 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ark Invest al frente de la batalla por el fondo bursátil BTC

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

Over de afgelopen jaren heeft Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, zichzelf gemanifesteerd als een enorme bitcoin (BTC) bull binnen de crypto community. Ze was er dan ook al vroeg bij als het aankomt op bitcoin. Op het moment van haar eerste investering bevond de BTC koers zich namelijk nog rond de 250 dollar. Ze heeft tevens bekend gemaakt dat haar inleg destijds gelijk stond aan 100.000 dollar en dat ze nooit een deel van haar investering heeft verkocht. Met de enorme winst die ze inmiddels heeft, laat dit tevens zien dat ze overtuigd is van een mooie toekomst voor de decentrale valuta.

Het feit dat Wood positief gezind is over de toekomst van bitcoin komt ook duidelijk naar voren in haar prijsvoorspellingen. Het Bitcoin nieuws staat er inmiddels mee vol en in een recent interview heeft ze aangegeven dat ze ondanks de macro-economische onzekerheden alleen maar meer vertrouwen krijgt in de toekomst van de grootste crypto qua marktkapitalisatie.

Aandelen Bitcoin miners stegen fors vlak voor de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC koers naar $1 miljoen

In januari 2022 deelde de Amerikaanse vermogensbeheerder de voorspelling dat bitcoin in 2030 een een astronomische waarde van 1 miljoen dollar zou dragen. Eerder dit jaar bleek dat Ark Invest, ondanks het turbulente 2022, voet bij stuk hield en nog steeds een enorme koersstijging voor ogen zag in de komende jaren.

Enkele maanden geleden legde de bekende bitcoin bull uit dat de bankencrisis ‘’meer instituties en investeerders zal aantrekken’’ naar bitcoin. De mankementen in het traditionele financiële systeem zouden volgens Wood de onderliggende waarde van Bitcoin als decentraal alternatief moeten onderstrepen.

Onzekerheid en volatiliteit: bullish?

In een nieuw interview met Bloomberg legt Wood uit dat ze zich niet laat afschrikken door macro-economische onzekerheden en volatiliteit, maar dat ze hierdoor alleen maar meer standvastiger wordt in haar overtuiging dat bitcoin een waarde van 1 miljoen dollar zal bereiken in 2030.

In haar uitleg over waarom het vertrouwen in BTC alleen maar is toegenomen gebruikt ze het veelgebruikte argument dat BTC een schaars goed is wat fungeert als hedge tegen inflatie. Daarnaast geeft ze aan dat deflatie nu het grootste risico wordt en in dat geval zou bitcoin tevens goed presteren aangezien het een ‘’tegengif’’ is voor het traditionele financiële systeem.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie