Nick de Jong Nick de Jong
14/06/2024 15:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2024 10:58

Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Na een scherp dalende trend van bitcoin (BTC), deed de prijs op 12 juni opnieuw een uiterste poging om boven de grens van 70.000 dollar uit te stijgen. Toen dit niet lukte, zakte de koers naar de 66.000 dollar, waar veel kopers de markt weer opkwamen. Hiermee werd een verdere daling afgewend. Toch verwachten analisten dat bitcoin nog verder zal dalen.

Dit is wat we weten over Kamala Harris’ crypto standpunten
Dit is wat we weten over Kamala Harris’ crypto standpunten

Bitcoin zal nog verder dalen

Op het moment staat bitcoin op een verlies van 0,8% in de afgelopen 24 uur, maar in de afgelopen week is de prijs met maar liefst 8% gedaald. Deze flinke stijging heeft veel onzekerheid gebracht op de cryptomarkt. De vraag is nu dan ook wat voor kant de digitale munt op zal gaan.

De bekende analist, Mark Cullen, maakt voor zijn voorspelling gebruik van de zogenoemde Elliot Wave. Een technische indicator die er vanuit gaat dat de prijs in specifieke golven beweegt. Cullen laat via zijn account op het social media platform X weten dat de neerwaartse trend van bitcoin zich verder zal gaan vervolgen.

“Bitcoin veegt de bereikte toppen in het weekend weg en zal daarna de neerwaartse beweging voortzetten. Er is nog steeds genoeg om verder te dalen.”

Een andere analist, Matthew Hyland, liet via X weten dat de koers boven een belangrijk steunpunt bleef hangen. Deze grens van 67.000 dollar lijkt een eerste tijdelijke stop, voordat de prijs van bitcoin verder zal dalen. Op de hogere tijdframes ziet het er vooralsnog uit dat bitcoin nog steeds aan het consolideren is. Deze zijwaartse beweging is vooral een positief signaal voor een eventuele verdere stijging van bitcoin. Maar mocht de prijs onder de belangrijke grens van 67.000 dollar zakken, dan verwacht Hyland dat bitcoin zal afdalen naar het volgende steunpunt rond de 64.700 dollar.

Advertentie

200-dagen EMA en toenemende liquiditeit biedt houvast

Crypto analist Michael van de Poppe heeft ook zijn mening gedeeld over de recente beweging van bitcoin. Via zijn account op X laat hij weten dat de munt door de steun op de 50-dagen EMA (exponential moving average) is gezakt. Wel blijft de prijs momenteel boven de 100-dagen EMA, die op 66.000 dollar staat.

Echter blijkt dat de koers na het bericht alsnog door deze grens heen is gezakt, waardoor de kansen op een verdere daling ook verder toeneemt. De laatste verdedigingslinie is de 200-dagen EMA, die op dit moment op 64.000 dollar staat. Dit zou mogelijk het einde van de daling kunnen zijn, nu uit data van CoinGlass blijkt dat er in de afgelopen 30 dagen veel liquiditeit is opgebouwd in de regio tussen de 63.000 en 65.500 dollar.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie