Kevin Schijven Kevin Schijven
10/10/2020 14:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2020 14:28

Trump kondigt nieuw $1,8 biljoen corona stimuluspakket aan, wat gaat dat met de koers van bitcoin doen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Trump kondigt nieuw $1,8 biljoen corona stimuluspakket aan, wat gaat dat met de koers van bitcoin doen?

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) krijgt binnenkort wellicht nog een steuntje in de rug met de aankondiging van een nieuw stimuluspakket door de Amerikaanse overheid.
Bitcoin doorbrak gisteren eindelijk weer de $11.000 na meerdere weken van afnemende volatiliteit. Dat ging gepaard met het nieuws dat Square, het grote betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, $50 miljoen in bitcoin had geïnvesteerd.
Vandaag heeft de regering van president Trump een nieuw stimuluspakket aangekondigd omtrent de bestrijding van het coronavirus (COVID-19). Het is een pakket van maar liefst $1,8 biljoen en dat zou zeer bullish kunnen uitpakken voor de BTC-koers.
Onlangs werd nog een voorstel van een stimuluspakket van $1,6 biljoen afgekeurd door de democraten. Zij vroegen om een pakket van maar liefst $2,2 biljoen en de onderhandelingen erover liepen vast.
Eerder deze week zorgde Trump ervoor dat de koersen op de aandelenmarkt alsmede die van bitcoin met meerdere procenten onderuit zakten. Hij deed dit met een enkele tweet waarin hij meldde dat er voorlopig geen onderhandelingen zullen zijn over het stimuluspakket.


De koersstijging van gisteren viel dan weer samen met een nieuwe tweet van Trump waarin hij plotseling meldde dat de onderhandelingen juist vooruitgang boekten. “Go big,” voegde hij eraan toe.


Er wordt gevreesd dat het bijdrukken van dit soort enorme bedragen voor veel inflatie zal zorgen van fiatvaluta. Hierdoor gaan investeerders op zoek naar alternatieven om zich tegen deze inflatie in te dekken, zoals goud of bitcoin.
Tyler Winklevoss, bekend van de Facebook rechtszaak en oprichter van de Gemini exchange, noemt het nieuwe stimulusvoorstel dan ook een advertentiecampagne voor bitcoin.


Volgens bepaalde bronnen wil Trump zelfs een nog veel groter pakket. Geruchten gaan rond over een pakket van $10 biljoen. Anthony ‘Pomp’ Pompliano zegt dat mocht zo’n pakket worden goedgekeurd, dan zou hij zijn nier verkopen om meer bitcoin te kopen.


Preston Psych, medeoprichter van The Investors Podcast, zegt dat dit pas het begin is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie