Trump kondigt nieuw $1,8 biljoen corona stimuluspakket aan, wat gaat dat met de koers van bitcoin doen?

De koers van bitcoin (BTC) krijgt binnenkort wellicht nog een steuntje in de rug met de aankondiging van een nieuw stimuluspakket door de Amerikaanse overheid.

Bitcoin doorbrak gisteren eindelijk weer de $11.000 na meerdere weken van afnemende volatiliteit. Dat ging gepaard met het nieuws dat Square, het grote betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, $50 miljoen in bitcoin had geïnvesteerd.

Vandaag heeft de regering van president Trump een nieuw stimuluspakket aangekondigd omtrent de bestrijding van het coronavirus (COVID-19). Het is een pakket van maar liefst $1,8 biljoen en dat zou zeer bullish kunnen uitpakken voor de BTC-koers.

Onlangs werd nog een voorstel van een stimuluspakket van $1,6 biljoen afgekeurd door de democraten. Zij vroegen om een pakket van maar liefst $2,2 biljoen en de onderhandelingen erover liepen vast.

Eerder deze week zorgde Trump ervoor dat de koersen op de aandelenmarkt alsmede die van bitcoin met meerdere procenten onderuit zakten. Hij deed dit met een enkele tweet waarin hij meldde dat er voorlopig geen onderhandelingen zullen zijn over het stimuluspakket.

De koersstijging van gisteren viel dan weer samen met een nieuwe tweet van Trump waarin hij plotseling meldde dat de onderhandelingen juist vooruitgang boekten. “Go big,” voegde hij eraan toe.

Er wordt gevreesd dat het bijdrukken van dit soort enorme bedragen voor veel inflatie zal zorgen van fiatvaluta. Hierdoor gaan investeerders op zoek naar alternatieven om zich tegen deze inflatie in te dekken, zoals goud of bitcoin.

Tyler Winklevoss, bekend van de Facebook rechtszaak en oprichter van de Gemini exchange, noemt het nieuwe stimulusvoorstel dan ook een advertentiecampagne voor bitcoin.

Volgens bepaalde bronnen wil Trump zelfs een nog veel groter pakket. Geruchten gaan rond over een pakket van $10 biljoen. Anthony ‘Pomp’ Pompliano zegt dat mocht zo’n pakket worden goedgekeurd, dan zou hij zijn nier verkopen om meer bitcoin te kopen.

Preston Psych, medeoprichter van The Investors Podcast, zegt dat dit pas het begin is.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€28.929,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€29.168,00 Kopen
2
Litebit
€29.240,40 Kopen
3
SATOS
€29.445,50 Kopen
Meer nieuws

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel...

Bitcoin (BTC) waarschuwt voor het kwaad, blocknummer 666.666 bevat het volgende Bijbelse citaat

Op 19 januari werd blocknummer 666.666 van de blockchain van bitcoin (BTC) gemined en iemand heeft een opvallend bericht in de transactie verwerkt: “Laat het...

Enjin Coin nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency van Japan, ENJ koers schiet hard omhoog

De Enjin Coin (ENJ) heeft van de Japanse toezichthouder goedkeuring ontvangen en is nu de eerste gereguleerde ‘gaming’ cryptocurrency in Japan. Dat kondigt Enjin...

Ethereum (ETH) zet eindelijk nieuw prijsrecord neer! Bitcoin (BTC) koers stijgt licht

De bitcoin (BTC) koers zit nog steeds in een lichte opwaartse trend. De $40.000 lijkt echter nog altijd ver weg voor de bulls. Gelukkig is...

Bitstamp exchange verplicht verificatie Nederlandse klanten nu als ze hun bitcoin willen opnemen

Nederlandse klanten van de Luxemburgse cryptocurrency-exchange Bitstamp mogen voortaan pas hun cryptocurrency als bitcoin (BTC) van de beurs halen als ze kunnen bewijzen dat...

Chainlink (LINK) vestigt nieuwe ATH, top 1% bezit nu 82% van alle LINK

De ongelijkheid in de verdeling van Chainlink (LINK) blijft toenemen. De top 1% van LINK bezitters heeft nu bijna 82% van alle LINK in...