Timo Bult Timo Bult
28/05/2019 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2019 07:15

Twee bullish patronen signaleren mogelijke stijging bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twee bullish patronen signaleren mogelijke stijging bitcoin (BTC)

Na de sterke stijging van de afgelopen dagen consolideert bitcoin (BTC) deze winsten nu. Echter kan de cryptocurrency deze recente koersstijging op basis van twee technisch signalen voort gaan zetten. Het zou volgens een van deze signalen tot de $12.000 kunnen gaan stijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $8.746 op Coinbase na een kleine daling van 0,26% in de afgelopen 24 uur. De afgelopen uren vormde bitcoin een bullish flag-patroon. Dit patroon wordt gevormd nadat een koers eerst sterk stijgt, om vervolgens een tijdje te consolideren. Over het algemeen is dit een bullish signaal en het is dus goed mogelijk dat er op de korte termijn eventueel een verdere stijging te zien zal zijn.
Waar de bullish flag vooral voor de korte termijn een bullish signaal geeft, vormde bitcoin sinds maart 2018 een ander patroon; een falling wedge. Dit patroon wordt gevormd doordat de koers tussen een resistance- en support-lijn daalt waarbij de prijsswings steeds kleiner worden. BTC is op 2 april bovenuit dit patroon gebroken, waarmee het mogelijk is dat bitcoin door zal stijgen naar het prijsniveau van waar deze falling wedge inzette.
Dit doel ligt op dit moment tussen de $11.238 en $11.780 aangezien dat het prijsniveau was vanwaar de falling wedge werd gevormd. Volgens analisten heeft het patroon een kans van 62% om te slagen.
Voor de langere termijn signaleert dit patroon dus een mogelijke stijging tot de $12.000. Op de korte termijn signaleert een bull flag een eventuele verdere stijging. Wel moet opgemerkt worden dat op de dagelijkse grafiek de relative strenght index (RSI) overbought omstandigheden signaleert. Met een waarde van 71 zit BTC net in dit gebied wat aangeeft dat de bulls mogelijk uitgeput beginnen te raken.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie