Ivo Melchers Ivo Melchers
23/12/2022 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2022 06:01

Twitter voegt bitcoin en ethereum koersgrafieken toe

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: AdriaVidal/Shutterstock

Na veel geruchten die betrekking hadden op het sociale mediaplatform Twitter, is er op het moment een nieuwe functie bekendgemaakt op het platform. Eerder kon je bijvoorbeeld lezen dat mensen speculeren over een op Twitter gebaseerde cryptocurrency. De geruchtenmolen kwam destijds op gang door tweets van twee toonaangevende tech onderzoekers.

Ethereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslag
Ethereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslag

BTC en ETH koersgrafieken

Het ‘Twitter Business’ account maakte gisteravond in een reeks tweets bekend dat de functie genaamd ‘$cashtags’ is verbeterd. Het account gaf aan dat wanneer iemand het synboom van een groot aandeel, ETF of cryptovaluta tweet met ‘$’ ervoor, mensen een klikbare link kunnen zien die hen naar zoekresultaten brengt die nu de prijsgrafieken voor die symbolen weergeven.

Het merkte ook op dat simpelweg zoeken naar het ticker-symbool ook de prijsgrafiek zal opleveren. Hierbij werken de meeste symbolen ook zonder het dollarsymbool bij het zoeken. Meerdere variaties zijn hierin mogelijk om de koersgrafiek te kunnen zien.

Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn op het moment de enige twee cryptocurrencies met koersgrafieken. Twitter Business gaf wel aan dat het in de komende weken de gebruikerservaring zal verfijnen en de dekking van de symbolen zal uitbreiden.

Elon Musk, eigenaar van het sociale mediaplatform, zei in een tweet dat het ‘een van de vele productverbeteringen zijn die naar het financiële Twitter komen’.

De koersgrafieken bevatten tevens een link met ‘view on Robinhood’, wat suggereert dat het retailhandelsplatform voor deze integratie samenwerkt met Twitter

Advertentie

Tegenvaller voor dogecoin

Eerder vandaag kon je in het altcoin nieuws lezen dat Elon Musk af zal treden als CEO van Twitter op het moment dat er een vervanger is voor de positie. Voor veel dogecoin (DOGE) holders zal dit een domper zijn, aangezien Musk al sinds 2019 zijn liefde voor dogecoin kenbaar heeft gemaakt.

Met deze nieuwe update van $cashtags zullen dogecoin fans wederom teleurgesteld zijn, aangezien de populaire meme-coin niet betrokken is bij de nieuwe functie. Als je de doge-grafiek wilt zien, dan moet je ‘dogeusd’ intikken in het zoekmenu.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie