Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2023 16:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 16:00

Update: Alle Nederlandse bitcoin gebruikers krijgen €57 gratis goud

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
GoldRepublic-goud-bitcoin-crypto

Foto: Shutterstock/Rezmita Anggriani

Cryptomunten en goud: op het eerste gezicht lijken ze totaal verschillend, maar beiden bieden ze een unieke set van voordelen voor de moderne investeerder. Vooral voor bitcoin (BTC) liefhebbers kan goud een uitstekende aanvulling zijn om hun portefeuille te diversifiëren en te beschermen. 

Meld je nu aan bij GoldRepublic en ontvang zelfs een gram goud ter waarde van 57 euro op je account gestort.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goud en bitcoin: Een Vergelijking

De gelijkenis tussen bitcoin en goud is niet te negeren. Beiden worden vaak beschouwd als alternatieve investeringen die losstaan van traditionele financiële markten. Ze hebben ook allebei een beperkte voorraad, wat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht als ‘schaarse’ activa. Maar terwijl bitcoin het vlaggenschip van de technologische vooruitgang is, staat goud bekend om zijn tijdloze waarde en stabiliteit.

Net als bitcoin, is goud niet gebonden aan één nationale overheid of centrale bank. Dit maakt beide activa aantrekkelijk als ‘veilige havens’ tijdens economische onrust. De decentraliteit van bitcoin is een veelbesproken onderwerp, maar ook goud kent een soortgelijke kracht. Het wordt immers niet uitgegeven of gecontroleerd door een enkele entiteit, maar is een universeel geaccepteerde waarde-opslag, al vele duizenden jaren.

Hoewel bitcoin een relatieve nieuwkomer is, heeft goud duizenden jaren gediend als een betrouwbare investering en als oppotmiddel. Deze lange levensduur geeft goud een minder volatiel karakter in vergelijking met de jonge cryptomarkt. Vooral voor diegenen die de volatiliteit van de cryptomarkt als zorgelijk ervaren is dat natuurlijk een enorm voordeel.

Advertentie

Gratis goud bij GoldRepublic

Met een marktkapitalisatie van meer dan 13 biljoen dollar voor goud, vergeleken met ongeveer 530 miljard dollar voor bitcoin, wordt het snel duidelijk dat goud als een meer ‘stabiele’ investering kan worden gezien. Hoewel bitcoin enorme winstmogelijkheden biedt brengt het ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Het is namelijk geen garantie dat bitcoin op hetzelfde voetstuk komt te staan als goud nu al staat. Mocht dat wel gebeuren spreek je natuurlijk over astronomische winsten

De volatiliteit en potentieel hoge rendementen van bitcoin maken het een spannende investering. Toch kunnen de stabiliteit en bewezen trackrecord van goud een effectieve hedge bieden tegen de inherente risico’s van de cryptomarkt. Het is niet een kwestie van óf goud, óf crypto, maar eerder een strategie waar beide activa elkaar aanvullen.

Om je risicomanagement effectief in te richten, heeft GoldRepublic een onweerstaanbare aanbieding. Open nu gratis een account en koop voor minimaal 100 euro aan goud, zilver of platina, en ontvang een gratis gram goud ter waarde van 57 euro. Zo heb je direct een sterke basis voor je gediversifieerde portefeuille.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie