Roy van Krieken Roy van Krieken
05/10/2021 06:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2021 06:09

Vault Digital Funds lanceert het eerste grote bitcoin (BTC) fonds in Nieuw Zeeland

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vault Digital Funds lanceert het eerste grote bitcoin (BTC) fonds in Nieuw Zeeland

Opnieuw wordt er een groot investeringsfonds opgezet voor investeerders die blootstelling willen verkrijgen aan bitcoin (BTC). Dit keer gaat het om het Vault International Bitcoin Fund in Nieuwe Zeeland. Het heeft 100% de focus op de grootste cryptocurrency, bitcoin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vault Digital Funds

Het bedrijf achter dit nieuwe fonds is Vault Digital Funds. Dit bedrijf werd in 2021 opgericht in samenwerking met Easy Crypto, een crypto broker gevestigd in Nieuw Zeeland die door meer dan 150.000 Nieuw Zeelanders wordt gebruikt.

Het nieuwe fonds is de eerste van zijn soort in Nieuw Zeeland. Volgens mede-oprichter van Vault Digital Dunds, Janine Grainger, is het fonds een uitgelezen kans voor investeerders die nog enige twijfels hebben over de veiligheid en de technische aspecten van een investering in bitcoin om toch blootstelling hieraan te krijgen.

Volgens Grainger zou de focus bij eventuele investeerders in het fonds moeten liggen op de lange termijn. Het fonds is geschikt voor mensen met een investeringsplan dat zo’n 10 jaar omvat.

Grainger geeft ook aan de investeren in bitcoin niet voor iedereen is weggelegd. Zij doelt hiermee uiteraard op de hoge volatiliteit van de crypto markten en bitcoin. In een bijzonder korte tijd kan de koers van bitcoin extreme prijsbewegingen laten zien. Niet iedereen ziet hier heil in.

“Bitcoin is niet voor iedereen geschikt. Dit is iets wat mensen niet moeten onderschatten.”

Advertentie

Bitcoin fondsen

Het Vault International Bitcoin Fund is slechts het laatste voorbeeld van een nieuw bitcoin fonds dat ergens op de wereld gelanceerd wordt. De afgelopen tijd was het zo goed als wekelijks aan de orde dat nieuwe bitcoin fondsen werden opgezet en goedgekeurd.

Een tal van grote corporaties overwegen hun opties als het om het opzetten van bitcoin fondsen gaat. Zelfs de absolute reuzen van de globale financiële wereld zoals JPMorgan Chase & Co. overwegen het opzetten van bitcoin fondsen.

Het is kenmerkend voor een bepaalde volwassenheid van de crypto industrie. Een paar jaar geleden dachten de meeste investeerders nog dat bitcoin en de rest van de wereld van cryptocurrencies een scam waren. Inmiddels is dit sentiment behoorlijk veranderd en wordt bitcoin meer en meer gezien als een aardige investering.

Desalniettemin zijn er nog veel investeerders die zich er niet aan gaan wagen om direct bitcoin te kopen via bijvoorbeeld een crypto exchange. Voor die investeerders zijn bitcoin fondsen een uitstekende oplossing.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie