Ivo Melchers Ivo Melchers
03/01/2024 21:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 19:45

Verhoogt een Bitcoin beursfonds de bereidheid tot investeren?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Verhoogt een Bitcoin beursfonds de bereidheid tot investeren?

Foto: rblfmr/Shutterstock

Bij de komst van een Bitcoin (BTC) beursfonds, ofwel een spot Exchange-Traded Fund (ETF), wordt het decentrale activum plotseling toegankelijk voor de grote spelers binnen het investeringslandschap. Echter biedt een dergelijk fonds ook een interessante optie voor veel retail-investeerders. Een nieuw onderzoek heeft gekeken hoe de mogelijke komst van een Bitcoin beursfonds de investeringsbereidheid zal beïnvloeden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Effect BTC ETF op crypto adoptie

Security.org heeft een enquête uitgevoerd bij 1.500 Amerikanen en de resultaten hiervan gedeeld in een nieuw rapport. De enquête brengt de huidige staat van crypto-adoptie in de Verenigde Staten naar voren en heeft naar de mogelijke impact van een Bitcoin ETF gekeken.

40 procent van de ondervraagden gaf aan digitale activa in bezit te hebben. Vorig jaar hield Security.org een soortgelijk onderzoek en toen was dit percentage nog 30 procent. Van de huidige cryptobezitters hoopt ongeveer 63 procent meer munten te verkrijgen in het komende jaar. Bitcoin, ethereum (ETH), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) stonden bovenaan het gemiddelde lijstje.

21 procent van de niet-bezitters zei dat de geanticipeerde bitcoin ETF hen meer geneigd maakt om te investeren in crypto. Dit zou betekenen dat maar liefst 29 miljoenen Amerikanen zich binnenkort bij de markt zouden kunnen aansluiten.

Bovendien denkt 46 procent dat de goedkeuring een positieve impact zal hebben op de algehele blockchainindustrie. Degenen die momenteel crypto bezitten zijn zelfs nog optimistischer.

Advertentie

Wordt een Bitcoin ETF goedgekeurd?

Vandaag is de nodige chaos ontstaan in het crypto-land toen een analist van analysebedrijf Matrixport afweek van het positieve marktconsensus over de verwachtingen met betrekking tot de introductie van Bitcoin ETF’s.

Terwijl zo’n beetje iedereen ergens deze of volgende week een lading goedkeuringen verwacht, denkt Markus Thielen dat we nog even geduld moeten hebben. Naar zijn mening zullen we pas in het tweede kwartaal de eerste Bitcoin ETF tegemoet zien.

Of Thielen aan het langste eind zal trekken zullen we snel genoeg achter komen. Op 10 januari verstrijkt namelijk de laatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Het leeuwendeel van de markt verwacht een massa-goedkeuring tegen die tijd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie