Simon Bosch Simon Bosch
03/09/2022 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2022 09:05

Voormalig bitcoin-scepticus David Rubenstein investeert toch in crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Blockchain en cryptocurrencies zijn nog steeds van die onderwerpen waar je eigenlijk niet helemaal zeker van weet of je het er met mensen over kan hebben. Er zijn dan ook meer dan genoeg welvarende mensen geweest de afgelopen jaren die openlijk sceptisch zijn geweest over Bitcoin en andere cryptocurrencies. David Rubenstein was zo iemand, maar hij heeft zijn mening nu veranderd.

Hoe Bitcoin de meme-community deze week volop heeft vermaakt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Jonge mensen bepalen trend in crypto

In een aflevering van CNBC’s Squak Pod-podcast bespreekt de miljardair en institutionele belegger onder andere zijn nieuwe boek ‘How to invest: masters of the craft’. Daarin beschrijft hij zijn eigen interviews met wereldberoemde investeerders zoals Ray Dalio, Stan Druckenmiller en John Rogers. Hij heeft met een leeftijd van 73 jaar nogal wat ervaring. Maar hij zegt dat leeftijd je niet moet verwarren met begrijpen waar de trends van de komende decennia liggen:

Het waren niet de mensen van rond de 70 die zeiden ‘laten we in de computerwereld investeren’. Het zijn de twintigers die grote trends inzetten. Op dit moment zijn dat de crypto-mensen.

De investeerder merkt op dat de crypto-achterban in het Amerikaanse parlement erg prominent aanwezig en sterk is, en de meeste parlementsleden in deze groep zijn erg republikeins of erg libertair ingesteld. Hij denkt dat de industrie niet ‘soft’ is nu politiek zo’n belangrijk onderdeel is geworden terwijl de industrie zich hier goed staande houdt.

Advertentie

Niet direct cryptocurrencies, wel crypto-bedrijven

Toch zegt hij niet te hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies, maar wel in bedrijven die actief zijn in de crypto-industrie. “Ik denk dat de geest uit de fles is,” verklaart hij. Welke bedrijven het precies zijn zegt hij helaas niet. Ook is niet duidelijk wanneer hij is begonnen met kopen, maar erg actief handelen zal hij niet zo snel doen. Dat werkt met de bedragen waar hij mee speelt niet zo gemakkelijk.

Hij gaf ook commetaar op Michael Saylor, één van de grootste en meest vocale Bitcoin-liefhebbers ter wereld en eveneens miljardair. De districtsrechtbank van het Amerikaanse Washington D.C. heeft hem aangeklaagd . Hij wordt verdacht van belastingontduiking. Hij woont al jaren in de stad, maar hij zou al in meer dan een decennium geen inkomstenbelasting hebben betaald door zijn woonadres verkeerd door te geven.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie