Bitcoin miljardair Michael Saylor aangeklaagd voor belastingontduiking

Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy en een bekende bitcoin (BTC) voorstander, wordt aangeklaagd voor belastingontduiking. De miljardair koos er onlangs voor om zijn positie als CEO te laten varen. In plaats van die functie wilde hij zich zoveel mogelijk richten bitcoin. Maar zijn vocale houding kost hem wellicht nu de kop – de Amerikaanse overheid klaagt hem aan.

Michael Saylor aangeklaagd

Dat schrijft AG Karl A. Racine op Twitter. Hij is de procureur-generaal van de districtsrechtbank van Washington D.C. en verklaart dat Saylor al meer dan tien jaar in het district leeft, maar in Washington D.C. nog nooit zijn inkomstenbelasting heeft betaald. Zijn bedrijf MicroStrategy klaagt de districtsrechtbank van Columbia ook aan omdat het Saylor heeft geholpen met het ontduiken van honderden miljoenen dollars aan belastinggeld, verklaart Racine in een tweede tweet.

Verder roept hij inwoners op om schuldigen aan belastingontduiking aan te geven bij de politie. Inwoners die zich aan dit misdrijf schuldig maken zullen verantwoordelijk worden gehouden. Ook is het de eerste rechtszaak die wordt gehouden onder de nieuwe wetgeving, die klokkenluiders oproept om schuldigen aan te geven bij de overheid als ze hun woonplek niet eerlijk noteren. De Amerikaanse regering heeft de wet laten ingaan met een unanieme stemming.

Blijkbaar was het probleem bij Saylor dus dat hij een woonadres heeft aangegeven bij de Amerikaanse Belastingdienst in een staat waar een lager belastingtarief gold. Na de tweets daalde de koers van MicroStrategy’s aandelen (ticker: MSTR) met ongeveer 11%. Ook zou Saylor het volgende gesuggereerd hebben:

“Bovendien schepte Saylor in een interview van 24 januari 2021 op dat Bitcoin een ideaal hulpmiddel is om belastingen te ontduiken. Hij suggereert dat eigenaren van bitcoin hun regering ‘go f—k yourself’ zouden kunnen vertellen en beweren dat ze hun bitcoin toegangssleutel zijn kwijtgeraakt, de overheid uitdagend met ‘belast dat!’”

Fanatieke voorlichter van Bitcoin

Saylor is één van de meest vooraanstaande voorstanders van Bitcoin. Onlangs trad hij af bij zijn bedrijf als CEO, nu is hij alleen nog voorzitter van het bestuur. De rest van zijn tijd wil hij besteden aan het geven van voorlichting voor Bitcoin, ondanks dat zijn positie nu 900 miljoen euro in de min staat.

Een verrassing kun je dit verlies eigenlijk niet noemen, hij heeft ook al geconstateerd dat hij Bitcoin zou blijven kopen – ook als hij door zou hebben dat hij waarschijnlijk de top koopt.

Saylor maakte naamsbekendheid toen hij met MicroStrategy als eerste beursgenoteerde bedrijf in 2020 groots in bitcoin investeerde. MicroStrategy heeft ongeveer 130.000 BTC in bezit, momenteel zo’n 2,6 miljard euro waard.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie