Simon Bosch Simon Bosch
31/05/2022 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2022 13:33

Michael Saylor blijft bitcoin kopen, ook als het de top is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Michael Saylor blijft bitcoin kopen, ook als het de top is

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Als er iemand een boegbeeld is voor de bitcoin (BTC) gemeenschap, dan is het Michael Saylor van het technologiebedrijf MicroStrategy wel. De CEO besloot in 2020 om op grote schaal bitcoin op de balans van zijn bedrijf te zetten, en inmiddels is hij niet gestopt met kopen. Als het aan hem ligt, gaat dat ook niet gebeuren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin relatief veilig

Dat verklaarde hij aan Tucker Carlson van Fox News, schrijft hij op Twitter. Hij denkt dat bitcoin het ‘meest zekere’ is in een onzekere wereld. Dat is nogal een uitspraak voor een activa die de laatste maanden in waarde is gehalveerd. Saylor zegt het volgende:

In een wereld vol met gekkigheid hebben mensen een veilige plek nodig, weg van overheden, instituten en corporaties. Bitcoin representeert een eerlijk, open en redelijk netwerk met een simpele belofte aan iedereen die mee wil doen: wat van jou is is van jou en niemand pakt het van je af.

Saylor denkt dat er geen makkelijke veilige haven is bij de hoge inflatie. Obligaties (bonds) zijn niet veilig omdat het bijna fiat-valuta zijn, en aandelen moeten hun omzet sneller vergroten dan de inflatie. Sinds de pandemie zijn er 36% meer dollars in circulatie, is goud 7% gestegen, staat de S&P 500 29% in de plus en de NASDAQ 19%. Maar Bitcoin is zelfs 229% gestegen, meldt Saylor, ondanks de recente crash. Hij meet dan vanaf het moment waarop de koersen herstelden na de coronacrash. “Als je lang genoeg vasthoudt, heb je een veilige investering,” verklaart Saylor over bitcoin.

Advertentie

Met geld over Bitcoin kopen’

Op de vraag wat de topman nu doet, verklaart Saylor dat als hij geld overheeft, hij het gelijk in bitcoin stopt. Het netwerk wordt steeds beter, de adoptie is positief en regulaties uit Washington beginnen constructief te worden. “We blijven voor altijd de top kopen,” zegt Saylor laconiek.

Toch is een kanttekening hier op zijn plaats. MicroStrategy koopt al tijden enorm veel bitcoin, maar doet dat voor een deel met leningen. Inmiddels weten we rond welk bedrag er moet worden bijbetaald om de leningen open te houden: rond de 21.000 dollar. Als de bitcoin prijs harder daalt dan dit bedrag, dan moet het bedrijf geld bijleggen om het te kunnen behouden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie