Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Voormalig CEO van bitcoin exchange Mt. Gox, Karpeles, gaat aan de slag bij nieuw Japans blockchain bedrijf

De voormalig CEO van de bitcoin exchange Mt. Gox, , gaat aan de slag bij een nieuw Japans blockchain-bedrijf. Dit kondigde Markeles aan tijdens een bijeenkomst in Japan, aldus mediaplatform The Mainichi.

In de Foreign Correspondents Club in Japan vertelde Karpeles over zijn nieuwe positie als Chief Technology Officer (CTO) van Tristan Technologies Co. Op zijn nieuwe positie kan hij “vanaf 0 beginnen”, aldus Karpeles.

- Advertentie -

Tristan Technologies wil een op blockchain-gebaseerd besturingssysteem ontwikkelen. Deze zou velen malen sneller moeten werken dan de op dit moment beschikbare besturingssystemen.

Tijdens zijn aankondiging maakte Karpeles kenbaar dat hij hoopt Japan weer een wereldleider te kunnen maken op het gebied van technologische innovatie. Japan zou volgens hem achterop zijn geraakt door bedrijven als Facebook, Amazon en Apple. Hij zei:

Japan was op het gebied van engineering van PC’s een van de superkrachten, maar nu, in de cloud bijvoorbeeld, domineren de Verenigde Staten. Maar ik geloof nog steeds in het potentieel van Japan en dat zou ik graag willen ontwikkelen.

Karpeles is onlangs vrijgesproken van een verscheidenheid aan aanklachten. Deze kreeg hij aan zijn broek na de ineenstorting van Mt. Gox, de exchange die hij in 2011 overnam. Wel werd hij veroordeeld voor 2,5 jaar onvoorwaardelijk voor het aanpassen van data van de exchange.

Mt. Gox is een beruchte bitcoin exchange die in 2014 werd gehackt. Tijdens de hack gingen er ruim 850.000 bitcoins (BTC) verloren, wat op dat moment ongeveer $450 miljoen waard was. Veel investeerders wachten op dit moment nog steeds op hun bitcoins die tijdens deze hack verloren zijn gegaan.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.386,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.185,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.224,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.262,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.276,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.386,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.185,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.224,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.262,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.276,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...