Bonno Coerse Bonno Coerse
05/06/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2019 17:20

Voormalig CEO van bitcoin exchange Mt. Gox, Karpeles, gaat aan de slag bij nieuw Japans blockchain bedrijf

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
voormalig_CEO_mt_gox_mark_karepels_gaat_aan_de_slag_bij_japans_bedrijf

De voormalig CEO van de bitcoin exchange Mt. Gox, , gaat aan de slag bij een nieuw Japans blockchain-bedrijf. Dit kondigde Markeles aan tijdens een bijeenkomst in Japan, aldus mediaplatform The Mainichi.
In de Foreign Correspondents Club in Japan vertelde Karpeles over zijn nieuwe positie als Chief Technology Officer (CTO) van Tristan Technologies Co. Op zijn nieuwe positie kan hij “vanaf 0 beginnen”, aldus Karpeles.
Tristan Technologies wil een op blockchain-gebaseerd besturingssysteem ontwikkelen. Deze zou velen malen sneller moeten werken dan de op dit moment beschikbare besturingssystemen.
Tijdens zijn aankondiging maakte Karpeles kenbaar dat hij hoopt Japan weer een wereldleider te kunnen maken op het gebied van technologische innovatie. Japan zou volgens hem achterop zijn geraakt door bedrijven als Facebook, Amazon en Apple. Hij zei:

Japan was op het gebied van engineering van PC’s een van de superkrachten, maar nu, in de cloud bijvoorbeeld, domineren de Verenigde Staten. Maar ik geloof nog steeds in het potentieel van Japan en dat zou ik graag willen ontwikkelen.

Karpeles is onlangs vrijgesproken van een verscheidenheid aan aanklachten. Deze kreeg hij aan zijn broek na de ineenstorting van Mt. Gox, de exchange die hij in 2011 overnam. Wel werd hij veroordeeld voor 2,5 jaar onvoorwaardelijk voor het aanpassen van data van de exchange.
Mt. Gox is een beruchte bitcoin exchange die in 2014 werd gehackt. Tijdens de hack gingen er ruim 850.000 bitcoins (BTC) verloren, wat op dat moment ongeveer $450 miljoen waard was. Veel investeerders wachten op dit moment nog steeds op hun bitcoins die tijdens deze hack verloren zijn gegaan.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie