Voormalig CEO van bitcoin exchange Mt. Gox, Karpeles, gaat aan de slag bij nieuw Japans blockchain bedrijf

De voormalig CEO van de bitcoin exchange Mt. Gox, , gaat aan de slag bij een nieuw Japans blockchain-bedrijf. Dit kondigde Markeles aan tijdens een bijeenkomst in Japan, aldus mediaplatform The Mainichi.

In de Foreign Correspondents Club in Japan vertelde Karpeles over zijn nieuwe positie als Chief Technology Officer (CTO) van Tristan Technologies Co. Op zijn nieuwe positie kan hij “vanaf 0 beginnen”, aldus Karpeles.

Tristan Technologies wil een op blockchain-gebaseerd besturingssysteem ontwikkelen. Deze zou velen malen sneller moeten werken dan de op dit moment beschikbare besturingssystemen.

Tijdens zijn aankondiging maakte Karpeles kenbaar dat hij hoopt Japan weer een wereldleider te kunnen maken op het gebied van technologische innovatie. Japan zou volgens hem achterop zijn geraakt door bedrijven als Facebook, Amazon en Apple. Hij zei:

Japan was op het gebied van engineering van PC’s een van de superkrachten, maar nu, in de cloud bijvoorbeeld, domineren de Verenigde Staten. Maar ik geloof nog steeds in het potentieel van Japan en dat zou ik graag willen ontwikkelen.

Karpeles is onlangs vrijgesproken van een verscheidenheid aan aanklachten. Deze kreeg hij aan zijn broek na de ineenstorting van Mt. Gox, de exchange die hij in 2011 overnam. Wel werd hij veroordeeld voor 2,5 jaar onvoorwaardelijk voor het aanpassen van data van de exchange.

Mt. Gox is een beruchte bitcoin exchange die in 2014 werd gehackt. Tijdens de hack gingen er ruim 850.000 bitcoins (BTC) verloren, wat op dat moment ongeveer $450 miljoen waard was. Veel investeerders wachten op dit moment nog steeds op hun bitcoins die tijdens deze hack verloren zijn gegaan.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.363,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.610,00 Kopen
2
Litebit
€26.628,00 Kopen
3
SATOS
€26.831,10 Kopen
Meer nieuws

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...

Bitcoin zal niet weer snel door $40.000 breken vanwege afname instroom Grayscale fonds, zegt JPMorgan

Bitcoin (BTC) zal moeite hebben om weer terug te schieten naar het niveau rond $40.000 en daarboven, zeggen analisten van JPMorgan, de grootste bank...

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...