Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Mt. Gox begint met terugbetalen van schuldeisers, schulden lopen in de miljarden

Het is dan eindelijk zover, schuldeisers krijgen ein-de-lijk hun verloren crypto, of een deel daarvan, terug van Mt. Gox. De curator, Nobuaki Kobayashi, laat in een officiële aankondiging weten dat hij de claims van schuldeisers heeft beoordeeld en dat daarmee het terugbetalen kan beginnen.

Het blijft echter nog de vraag of er genoeg cryptocurrency en cash over is om alle schuldeisers terug te betalen. De curator zegt in een verklaring dat Mt. Gox nog zo’n $629.594.540 in cash geld, 131.686,35 BTC en 142.846,35 BCH heeft. De verloren cryptocurrency heeft op dit moment een waarde van ongeveer $590 miljoen.

- Advertentie -

De totale schade bedraagt echter nog een stukje meer dan dat. In totaal zijn er voor 802.521 BTC en 792.296 BCH aan claims ingediend, wat samen een waarde heeft van zo’n $3.358.209.500. Het is nog niet bekend hoe dit verschil gedekt zal gaan worden.

Schuldeisers die via het elektronische platform een claim hebben ingediend kunnen de beslissing via datzelfde systeem terugvinden. Eisers die via andere online of offline wegen een claim hebben ingediend krijgen daarover bericht via e-mail. Mensen die geen claim hebben ingediend, maar wel cryptocurrency verloren als gevolg van de hack, zullen indien mogelijk op basis van de Mt. Gox database worden terugbetaald.

Mt. Gox was ooit de grootste bitcoin exchange ter wereld. In 2014 werd de exchange getroffen door een grootschalige hack. Een hacker wist in totaal ongeveer 850.000 BTC te stelen via de computer van een van de auditors van de exchange. Dit deed hij door onder andere de nominale waarde van bitcoin (BTC) op de exchange naar 1 cent te verlagen. De hacker kocht vervolgens honderdduizenden bitcoins tegen een zeer lage prijs.

Schuldeisers zijn al jaren bezig om hun verloren tegoeden terug te krijgen. In juni 2018 behaalde de schuldeisers een kleine overwinning. De rechtbank in Japan oordeelde toen dat Mt. Gox met civiele rehabilitatie moest beginnen. Dit betekent dat schuldeisers terugbetaald mogen worden in dezelfde cryptocurrency die ze verloren. De voormalig CEO van de exchange, Mark Kapeles, is daarnaast vervolgd voor het falsificeren van financiële gegevens.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.367,16 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.260,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.323,54 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.326,62 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...