Roy van Krieken Roy van Krieken
31/12/2022 16:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2022 16:07

Voormalig Meta-topman: “Crypto winter zal tot zeker 2025 duren”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Crypto winter is voorbij” - Amerikaanse investeringsbank

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

Het nieuwe jaar staat voor de deur en menig crypto investeerder zal zich afvragen of dit het jaar zal zijn dat de crypto koersen eindelijk weer eens gaan stijgen. Als we David Marcus, voormalig executive bij Meta en CEO van bitcoin-bedrijf Lightspark, gaat dit naar alle waarschijnlijk nog wel een tijdje duren. Hij stelt dat de bearmarkt, of crypto winter, nog tot zeker 2025 zal duren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto winter

Marcus stelt dat een aantal ‘slechte actoren’ ervoor hebben gezorgd dat de markt in zijn geheel flink is beschadigd. Hoewel hij crypto exchange FTX maar vluchtig noemt, bedoelt hij natuurlijk wel dergelijke bedrijven. Onder meer de ondergang van FTX, en de mate van incompetent handelen dat hierbij kwam kijken, heeft de crypto industrie een paar jaar teruggezet. Het zal dan ook een behoorlijke tijd duren voordat we kunnen spreken van een herstel, aldus Marcus.

“Het zal een paar jaar duren voordat de markt is hersteld van het misbruik van gewetenloze spelers, en voordat er verantwoordelijke regelgeving komt. Het zal ook een paar jaar duren voordat het consumentenvertrouwen is hersteld, maar uiteindelijk denk ik dat dit op de lange termijn een gunstige reset zal zijn voor de legitieme spelers in de sector.”

Een nieuwe crypto industrie

Mocht dit herstel er uiteindelijk wel komen, wat Marcus uiteraard ook gelooft, dan zal de industrie sterker zijn dan ooit. Volgens hem is de aard van de hele markt op dat moment namelijk helemaal veranderd. Niet langer zal het gaan om moonshots en het zo snel mogelijk veel geld verdienen, maar kunnen we spreken over volwassen technologie die in een rap tempo daadwerkelijk in het dagelijks leven gebruikt kan gaan worden.

“De jaren van een penning uit het niets creëren en miljoenen verdienen zijn voorbij. De muziek is gestopt. We zijn terug bij onze reguliere programmering van het moeten creëren van echte waarde en het oplossen van echte wereldproblemen.”

Marcus benoemt specifiek het bitcoin Lightning Network. Deze layer-2 schaaloplossing heeft volgens hem de potentie om de wereld van het betaalverkeer totaal op de schop te nemen door goedkope en onmiddellijke transacties te faciliteren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie