Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2022 16:15

Voormalig Morgan Stanley CEO: ‘Crypto kan betalingen revolutioneren”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Caída de la oferta de stablecoin preocupa a Morgan Stanley

De crypto industrie staat nog altijd in de kinderschoenen. Het is de afgelopen paar jaar enorm hard gegroeid, maar het is vandaag de dag nog onzeker hoe de crypto industrie in de toekomst eruit zal gaan zien. Volgens voormalig CEO van de grote Amerikaanse bank Morgan Stanley, John Mack, bestaat de kans dat met name het doen van betalingen totaal op de schop genomen zal gaan worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Morgan Stanley CEO ziet potentie in crypto

Volgens Mack heeft de wereld van cryptocurrencies inherent een aantal grote voordelen ten opzichte van het traditionele financiële systeem. Dat zei hij tijdens een interview met CNBC. Dit zou er volgens hem toe kunnen leiden dat cryptovaluta een belangrijke rol gaan spelen binnen het digitaliseren van de wereldeconomie, een proces dat uiteraard reeds in gang is gezet.

Wel geeft Mack aan dat hij nog niet helemaal snapt waarom cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) nu precies waarde hebben. Desondanks erkent hij wel dat er mogelijk in de toekomst zwaarwegende use cases zullen komen.

“Neem crypto, het is voor mij moeilijk te begrijpen waarom het waarde heeft. Over vijftig jaar is dat misschien een enorme manier waarop monetaire transacties plaatsvinden. Het is makkelijk over te maken. Je hoeft je geen zorgen te maken om een bank. Het staat op een computer,” zei hij. 

De veiligheid van Bitcoin

Tegelijkertijd benadrukte Mack enkele van de belangrijkste elementen om een ‘digitale economie’ draaiende te houden. Volgens Mack is vooral de beveiliging van cruciale componenten van deze digitale economie van groot belang. 

“Je moet ervoor zorgen dat het geïsoleerd en beschermd is en dat niemand kan inbreken. Over vijftig jaar denk ik dat alles nog meer elektronisch zal zijn en meer en meer zal worden aangestuurd door input van mensen in de computers over hoe te handelen, hoe risico’s te nemen en ervoor te zorgen dat ze niet over hun grenzen gaan.”

Beveiliging is uiteraard waar crypto netwerken in uitblinken. Het Bitcoin netwerk wordt veelal namelijk gezien als een van de veiligste netwerken ter wereld. Sinds het ontstaan van Bitcoin is het netwerk nog nooit met succes aangevallen, en dat komt niet omdat het nooit is geprobeerd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie