Rico Engelbarts
19/07/2018 17:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2018 17:57

Voormalig topadviseur Trump zegt Bitcoin te hebben en werkt aan eigen cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Steve Bannon, de mede-oprichter van Breitbart News en voormalig Chief Strategy Officer van president Donald Trump heeft zichzelf een fan van Bitcoin getoond in een interview met CNBC op de Delivering Alpha conferentie in New York.
Bannon zei van mening te zijn dat cryptocurrencies veel kunnen betekenen in de toekomst en gevraagd naar of hij cryptocurrencies bezit antwoordde hij:

Ik hou van Bitcoin. Ik heb ook Bitcoin.

Nadat hij aangaf te denken dat 90% van alle initial coin offerings (ICO’s) rampzalig zijn verlopen, zei hij dat hij bezig was een eigen token te ontwikkelen:

We zijn bezig met wat tokens, momenteel… utility tokens, mogelijk voor de populistische beweging op wereldwijde basis. Maar ze moeten wel van goede kwaliteit zijn.

Bannon gaf aan dat veel investeerders gefaald hebben door dingen die zij niet goed doordacht hadden. Maar over cryptocurrencies over het algemeen zei hij dat “die de toekomst zijn”.
Steve Bannon stapte begin dit jaar, al dan niet gedwongen, op bij het (extreem-) rechtse Breitbart News, nadat hij ook al op niet al te beste voet ontslagen werd als topadviseur van president Donald Trump. Dit alles naar aanleiding van het boek “Fire and Fury: Inside the Trump White House” van Michael Wolff, waarin kritische uitspraken stonden van Bannon over Trump (en met name zijn kinderen Ivanka en Donald Trump jr.).

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie