voormalig_voorzitter_US_federal_reserve_bitcoin_BTC_is_alles_behalve_bruikbaar

Voormalig voorzitter U.S. Federal Reserve: Bitcoin (BTC) is alles behalve bruikbaar

De voormalige voorzitter van de Raad van Bestuur van de U.S. Federal Reserve, Janet Yellen, is “geen fan van Bitcoin”. Dat zei zij maandag 29 oktober tijdens een interview op het Canada Fintech Forum in Montreal. Yellen, die tussen 2014 en 2018 het voorzitterschap van de Amerikaanse centrale bank bekleedde, zei het volgende over Bitcoin (BTC):

Men is het er al een lange tijd over eens dat, voordat iets een bruikbare currency kan zijn, het een stabiele waardebron moet zijn en Bitcoin is allesbehalve dat. Het wordt niet voor een hoop transacties gebruikt, is geen stabiele bron van waarde en tevens is het geen efficiënt middel om betalingen te verwerken. Het is traag in het afhandelen van betalingen en het ondervindt moeilijkheden vanwege haar zeer gedecentraliseerde aard.

Daarmee spreekt Yellen een soortgelijk sentiment uit over BTC en andere cryptocurrencies als haar door Trump aangestelde opvolger Jerome Powell, die eerder dit jaar stelde dat cryptocurrencies geen echte currencies zijn omdat ze geen intrinsieke waarde hebben. Eerder beschreef Yellen Bitcoin tijdens een verklaring voor het Amerikaanse Congres ook al als een “zeer speculatieve asset”. De crypto-gemeenschap zal haar echter eerder herinneren aan van eerdere verschijning van Yellen voor het Congres waarbij iemand een bordje met “Buy Bitcoin” achter haar rug omhoog hield.

Ook digitale currencies die door centrale banken uitgegeven worden zouden volgens Yellen “negatieve gevolgen kunnen hebben voor de financiële stabiliteit”. Ze stelt dat dergelijke currencies “in feite een digitale versie zijn van contant geld” en dat omdat contant geld in de eerste plaats anoniem is, je met een digitaal alternatief nog steeds de problemen zou hebben rondom zaken als terrorismefinanciering en witwaspraktijken.

Advertentie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.712,68 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.626,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.653,87 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.674,46 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.675,52 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.700,24 Kopen
Laatste nieuws