Timo Bult Timo Bult
11/12/2021 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2021 06:02

Vormt bitcoin koers een dubbele top? Analist deelt grafiek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vormt bitcoin koers een dubbele top Analist deelt grafiek

Met de recente bewegingen van de bitcoin (BTC) koers zullen veel investeerders de grafieken extra scherp in de gaten houden. Stevenen we af op een nieuwe bear-markt, of zetten we toch nog verder door? Peter Brandt, een bekende analist die onder andere de crash in 2017 succesvol voorspelde, deelde gisteren een niet zo rooskleurige grafiek.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dubbele top voor bitcoin?

Brandt is een bekende analist en analyseert allerlei activa, waaronder bitcoin. Hij probeert patronen te herkennen en hier zijn conclusies op te baseren. Op de grafiek die hij gisteren deelde is te zien hoe bitcoin mogelijk een dubbele top heeft gevormd nadat de koers niet verder dan $69.000 kon stijgen.

“Een beetje verbaasd dat de chartaholics nog niet “DOUBLE TOP” hebben geschreeuwd. Misschien zijn ze er wel geweest en heb ik dat gebabbel gemist.”

Of de dubbele top hier helemaal realistisch is, is nog maar de vraag. Een dubbele top is te herkennen aan twee prijspieken die beiden worden gevolgd door een relatief scherpe correctie. Het bereik tussen de tops en de lows na de correctie bepalen het prijstarget voor de verwachte prijsdaling.

In dit geval zou het prijstarget echter onder $0 komen te liggen aangezien de support-lijn op Brandt’s grafiek bij $30.000 ligt, en de tops bij $65.000-69.000. Zou dit patroon zich volgens het boekje voltrekken dan zou bitcoin dus vanaf $30.000 met $35.000 moeten dalen, en dat kan natuurlijk niet. Brandt waarschuwt dan ook dat een patroon pas een patroon is zodra het volledig en bevestigd is.

Advertentie

PlanB over bitcoin cyclus

Gisteren liet de bekende Nederlandse analist PlanB zich nog uit over zijn verwachtingen. Hij verwacht niet dat de huidige all-time high (ATH) de piek was. Mocht een bear-markt nu beginnen dan zou de koers namelijk gewoonlijk met zo’n 80% kunnen dalen. En zou dat gebeuren, dan zou BTC onder prijsniveaus uitkomen waar het nog nooit is geweest, zoals onder de 200-weken Moving Average (MA). Lees hier verder over PlanB en zijn verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie