Roy van Krieken Roy van Krieken
10/12/2021 18:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 18:35

Waarom $69.000 niet de marktcyclus piek was voor bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom $69.000 niet de marktcyclus piek was voor bitcoin

Sinds de bitcoin (BTC) koers vorige maand wederom een nieuwe all-time high wist neer te zetten rond de $69.000 is er eigenlijk alleen nog maar neerwaartse prijsdruk geweest. Sinds de piek in november staan we op het moment bijna 30% in het rood. Veel investeerders zien de nabije toekomst dan ook somber in. Volgens de Nederlandse analist PlanB is er echter weinig reden voor paniek. Hij stelt dat $69.000 absoluut niet de piek van de marktcyclus was.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PlanB over BTC

Volgens PlanB hoeven we ons geen zorgen te maken dat we in een duistere, langdurige bear markt terecht komen. Hij geeft aan dat hij ervan overtuigd is dat $69.000 niet de top was van de huidige halving cyclus.

Volgens hem is het erg onwaarschijnlijk dat de huidige neerwaartse trend het begin is van een langdurige bearmarkt en dat de koers vorige maand een cyclus top heeft neergezet. Volgens PlanB zou dat scenario inhouden dat de bitcoin koers in totaal 80% moet zakken, hetgeen hij niet voor mogelijk acht.

Dat zou namelijk betekenen dat de bitcoin koers tot aan de $14.000 zou moeten dalen. Om daar te komen moet de koers ook door de 200 week moving average (200WMA) breken. Dit is nog nooit eerder gebeurd in de geschiedenis.

Volgens PlanB zal dit ook nooit meer gaan gebeuren. Om die reden stelt hij dat $69.000 niet de top geweest kan zijn en is een opwaartse trend in de nabije toekomst het meest waarschijnlijke scenario.

Misser

PlanB heeft binnen de crypto gemeenschap enorm veel aanzien als het op zijn voorspellingen aankomt. Niet alleen zijn stock-to-flow (S2F) model heeft een speciaal plekje in de harten van veel crypto investeerders, ook zijn onafhankelijke voorspellingen op Twitter vallen over het algemeen erg goed in de smaak.

Desondanks sloeg PlanB onlangs de plank behoorlijk mis. Hij voorspelde namelijk een bitcoin koers van $98.000 in november. Inmiddels weten we allemaal dat hier geen sprake van was. PlanB kreeg veel kritiek over zich heen door deze misser, maar staat zelf nog steeds volledig achter zijn S2F model. Dit model voorspelt nog altijd een bitcoin koers van tenminste $100.000 in de nabije toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie