Roy van Krieken Roy van Krieken
09/06/2024 22:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2024 18:01

Vraag naar bitcoin stijgt explosief: nieuwe all-time high op de loer?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tether investeert megabedrag om grootste bitcoin miner te worden

Foto: DRN Studio/Shutterstock

De vraag naar bitcoin (BTC) heeft een indrukwekkende stijging laten zien, vooral onder grote investeerders en langdurige houders. Dit is een positief teken volgens de wetten van vraag en aanbod, en kan wijzen op een forse prijsstijging voor de koning der crypto.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Toenemende vraag naar BTC

Volgens het marktanalyseplatform CryptoQuant is er een duidelijke toename in de vraag naar bitcoin. Dit blijkt uit de afname van de verkoopdruk van BTC-handelaren, die inmiddels hun winsten hebben genomen. De gerealiseerde winstmarges zweven momenteel rond de 3%, een aanzienlijke daling ten opzichte van de 69% in maart. Analisten verwachten dat de verkoopdruk voorlopig laag zal blijven, wat ruimte laat voor prijsstijgingen. Prijsstijgingen die uiteraard mogelijk al snel een nieuwe all-time high tot gevolg kunnen hebben.

Een andere indicator van de toenemende vraag is de heropleving van de instroom in de Amerikaanse spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Deze ETF’s hebben sinds midden mei een ‘instroomstreak’ van maar liefst 19 dagen laten zien, met honderden miljoenen dollars aan nieuwe investeringen. CryptoQuant rapporteert dat de totale holdings van deze ETF’s zijn gegroeid van 819.000 BTC op 1 mei tot meer dan 859.000 BTC.

Advertentie

Rol van bitcoin whales

Bitcoin whales, grote investeerders die aanzienlijke hoeveelheden BTC bezitten, hebben de vraag verder aangejaagd door meer dan 1 miljard dollar aan bitcoin toe te voegen aan hun bezittingen. Deze groep investeerders heeft hun BTC schatkist laten groeien met 4,4% de afgelopen maand, het snelste sinds midden april. De huidige activiteit van bitcoin whales doet denken aan hun on-chain bewegingen in 2020 stelt CryptoQuant, toen BTC steeg van $10.000 naar $70.000.

Daarnaast hebben langetermijnhouders de afgelopen 30 dagen meer dan 70.000 BTC verzameld, de grootste toename sinds eind april. Interessant genoeg laat ook ether (ETH) een vergelijkbare groei in vraag zien, vooral sinds de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De dagelijkse aankopen van long-term houders en de groei in totale bezittingen van ETH-investeerders zijn aanzienlijk toegenomen.

Hoewel de vraag naar zowel BTC als ETH toeneemt, kunnen analisten van CryptoQuant nog geen prijsrally garanderen vanwege het gebrek aan herstel in de groei van stablecoin-liquiditeit. Een stijging in stablecoin-liquiditeit gaat meestal gepaard met marktstijgingen, en het uitblijven hiervan houdt de markt vooralsnog in afwachting.

Toch wijst de groeiende vraag naar bitcoin op een mogelijk optimistische toekomst voor de cryptomunt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie