Ivo Melchers Ivo Melchers
28/12/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 15:15

Vrouw Hal Finney kondigt Bitcoin liefdadigheidsevenement aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ADragan

Hal Finney, ook wel bekend als de man die de eerste bitcoin (BTC) transactie ontving, overleed spijtig genoeg in 2014 aan de gruwelijke spierziekte ALS. Finney was een van de eersten die positief reageerde op de whitepaper van Satoshi Nakamoto die gedeeld werd in een e-mail naar een zogenoemde ‘cryptography mailing list’. Op 11 januari 2009 deelde de computerprogrammeur op zijn Twitter account ‘running bitcoin’, refererend naar zijn eigen node.

Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Twitter account van Finney weer opnieuw leven was ingeblazen door een tweet van Fran Finney, de vrouw van Hal Finney. Sinds 2010 was het Twitteraccount niet meer actief en de vrouw van Hal Finney wilde voorkomen dat het account verwijderd zou worden door Elon Musk. Musk had namelijk eerder beloofd om 1,5 miljard inactieve Twitteraccounts te verwijderen.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin charity event

Fran Finney heeft in een tweet op het account van de cryptopionier aangekondigd een liefdadigheidsevenement te organiseren ten voordele van slachtoffers van ALS. Het evenement krijgt de naam ‘Running Bitcoin’ en is in samenwerking met de ALS Association Golden West Chapter. Het doel is om zoveel mogelijk mensen een halve marathon te laten rennen of lopen en om hiermee geld in te zamelen voor ALS-onderzoek door middel van bitcoin-donaties. Deelnemers kunnen tot 10 januari, een dag voor de ‘verjaardag’ van de beroemde ‘Running Bitcoin’ tweet, de halve marathon ondergaan.

Op de website van het evenement staat tevens dat iedereen die een minimum van $100/700.000 sats doneert of ophaalt, een officieel 2023 Running Bitcoin Challenge hardloopshirt zal ontvangen. Daarnaast zullen de 25 beste fundraisers een zeldzame Hal Finney verzamelitem ontvangen, gesigneerd door de cryptopionier zelf.

Advertentie

Is Hal Finney Satoshi Nakamoto?

Finney was op Satoshi Nakamoto na de eerste persoon die gebruik maakte van de software van Bitcoin. Dit in combinatie met het feit dat hij de ontvanger was van de eerste geregistreerde Bitcoin transactie ooit, ter waarde van 10 BTC, maakt dat veel mensen hem verdenken als de oprichter van Bitcoin. Echter heeft hij zelf ontkend dat hij degene is achter Satoshi Nakamoto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie