Elroy Heisterkamp Elroy Heisterkamp
10/11/2022 05:30 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:01

Waar ligt de bodem voor de bitcoin koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Na een flinke bitcoin (BTC) correctie van maar liefst $21.400 naar $16.400 vragen vele investeerders zich nu af waar de bodem kan liggen. Aan de hand van technische analyse vormt zich voorzichtig op dit moment een range tussen de $16.000 en $18.600.

Het zou positief zijn voor BTC wanneer de bitcoin koers hier ook nog wel even een tijd blijft hangen. De reden dat het positief zou kunnen zijn is omdat Bitcoin dan even kan afkoelen van de grote correctie. Het vervolg hiervan is dat de RSI indicator dan wat kan aansterken om daar vervolgens een bullish divergentie (positieve divergentie) te maken.

Er is dus een potentie dat bitcoin hier een aantal dagen blijft hangen. Wellicht zal bitcoin dan nog even een driehoek formatie vormen om langzaam en zeker het ultieme bodemformatie te maken.

bitcoin_koers
Bron: TradingView
Bitcoin koers stijgt na rentebesluit, is de correctie nu voorbij?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gevaar op de loer voor Bitcoin?

Wanneer bitcoin toch onder de $15.800 koers valt ligt er een groot gevaar op de loer. Er is dan een verdere daling naar $14.000 of misschien zelfs $11.800 niet onvermijdelijk. Echter is dit natuurlijk nog niet van toepassing zolang BTC zich boven de eerder besproken $15.800 zone blijft.

Deel dit artikel
Elroy Heisterkamp

In 2014 Elroy Heisterkamp kwam voor het eerst in aanraking met bitcoin. Zo heeft hij al een aantal flinke pieken en dalen in de markt meegemaakt. In 2017 heeft Elroy zich volledig verdiept in het (day) traden van cryptocurrencies en is daarmee in 2018 zijn eigen onderneming ‘Het Crypto Huis’ begonnen. Doordat zijn reis verliep van een beginnende investeerder, via verliezen, naar winsten en daarna nog een aantal keren grote verliezen – wist hij precies welke praktische fouten men niet moet maken. Dus is uiteindelijk uitgeschreven in zijn eigen Trading & Mindset Cursus. Vandaag de dag is Elroy full-time daghandelaar en deelt zijn Technische analyses en ervaring op zijn eigen YouTube Kanal: Elroy Ryon – Crypto & Investeren. Mocht je hem ook willen volgen op bijvoorbeeld instagram, dan kan jij hem terug vinden op @ElroyRyon. Zijn motto: “Begin vandaag nog met investeren in jezelf, dan komt de rest vanzelf!”

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie