Kevin Schijven Kevin Schijven
09/11/2022 09:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 09:21

Bitcoin koers valt naar laagste prijs in 2 jaar na Binance en FTX fiasco

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt hierdoor met 8% onder $20.000, de hardste daling van 2023

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is een zeer merkwaardige week aan het worden in crypto-land. Het is bijna niet te geloven dat zo vlug na het Terra (LUNA) incident weer een enorme liquiditeitscrisis volgt. Ondertussen neemt Binance FTX over en zorgt het hele gebeuren voor een enorme klap op de crypto-markt.

Bitcoin (BTC) houdt nog het sterkst stand, maar dipte gisterenavond desondanks naar $17.500, de laagste prijs in bijna twee jaar. Gedurende nacht consolideerde bitcoin rondom $18.500, maar lijkt momenteel moeite te hebben om daaraan vast te houden. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $18.060 op Binance en €17.950 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 10% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 66%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $348 miljard en de dominantie op 39,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 29 (Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance neemt FTX over na liquiditeitsproblemen

Deze week ontstonden problemen bij FTX omtrent de FTT token. Wederom hebben we een partij die overleveraged was waardoor wederom een liquiditeitscrisis ontstond.

Gisteren kondigde Binance daarom aan dat het FXT compleet overneemt, een zeer onverwachtse wending. Er wordt zelfs gesproken van marktmanipulatie in de community. Door het nieuws zagen de koersen een korte opleving, maar het duurde niet lang voordat de daling voortzette.

Advertentie

Long squeeze leidt tot flinke bitcoin liquidatie

We waarschuwden al meerdere malen deze week dat een zogenaamde long squeeze dreigt. De funding rate was namelijk hard omhooggeschoten, maar de markt leek al een omkeer te willen maken. Deze long squeeze volgde echter sneller dan verwacht door het FTX fiasco. Het leidde tot een liquidatie van meer dan $200 miljoen aan long posities in de afgelopen 24 uur, volgens data van Coinglass.

Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep gaat bitcoin nog zakken?

Daardoor is de funding rate weer negatief, meldt CryptoQuant analist Dan Lim. Door de lage koers staan echter miners ook weer zwaarder onder druk en zij hebben het al zeer moeilijk de laatste maanden. De vrees voor capitulatie neemt weer toe.

Of bitcoin hier nu stand houdt, is nog maar zeer de vraag. Sommige analisten, zoals Il Capo of Crypto, zijn al langere tijd van mening dat bitcoin nog helemaal naar $14.000 kan vallen:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie