Kevin Schijven Kevin Schijven
11/01/2023 09:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2023 09:04

Waarom analisten denken dat de bitcoin koers op een cruciaal punt zit

De opwaartse trend zet vooralsnog voorzichtig door. Bitcoin (BTC) duwt weer een stukje verder omhoog en steeg gisterenavond al richting $17.500. Afgelopen nacht tikte de koers een piek aan rond $17.510 en vanochtend houdt bitcoin stand boven $17.400. De BTC prijs komt vanochtend uit op $17.430 op Binance en €16.230 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,1% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 2,5%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $336 miljard en de dominantie op 39,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Federal Reserve speech en morgen CPI

De speech van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell bracht weinig teweeg gisteren en bood weinig duidelijkheid over het toekomstige beleid. Michelle Bowman van de Fed meldt wel dat de Fed mogelijk van plan is om de hoge rente nog voor een langere tijd aan te houden. Het kan dus volgens Ecoinometrics nog wel even duren voordat we een echt herstel zien van meer risicovolle assets als bitcoin.

Advertentie

Inmiddels staan alle ogen weer gericht op de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) die morgen plaatsvindt. Als deze ver boven of onder de verwachting van 6,6% uitkomt, kan dit, net als vorig jaar, weer voor flink wat volatiliteit op de financiële markten zorgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarom bitcoin op een cruciale prijszone zit

Analist Gigisulivan ziet een divergentie ontstaan op het aandeel van het BTC aanbod in winst en ziet dat als een mogelijke waarschuwing voor een daling. Als de CPI niet ver onder verwachtingen morgen uitkomen, dan is het volgens de analist zeer waarschijnlijk dat we deze divergentie en dus daling zien uitspelen.

De bekende on-chain analist David Puell meldt dat bijna de helft van het bitcoin aanbod al meer dan twee jaar niet bewogen is en richting een all-time high stijgt. Hij voegt daaraantoe dat maar liefst 7% van het totale aanbod verhandeld werd tussen de $16.000 en $17.500 en dat maakt dit een belangrijk supportzone.

Econoom Caleb Franzen noemt juist het bereik tussen de $17.600 en $19.000 als zeer belangrijk. Bulls willen hier een uitbraak zien en dit gebied omslaan in support. Bears willen juist een afwijzing zien en een voortzetting van de neerwaartse trend. Beide richtingen kunnen volgens de analist een grote impact hebben op de gehele crypto markt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie