Tim Kamp Tim Kamp
07/01/2024 20:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 18:33

Waarom een Bitcoin ETF psychologisch aantrekkelijk is

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom een Bitcoin ETF psychologisch aantrekkelijk is

Foto: rblfmr/Shutterstock

In de cryptowereld heeft de langverwachte goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF) altijd op de radar gestaan. Gabor Gurbacs, adviseur bij vermogensbeheerder VanEck, benadrukt het toenemende belang van de psychologie waarbij investeerders zich meer voldaan voelen bij het bezitten van een volledige activa dan slechts een fractie.

Nederlandse Bitcoin expert voorspelt koers van $600.000 over 2 jaar
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF is dé oplossing

Volgens Gabor Gurbacs kan de prijs van één hele bitcoin (BTC) investeerders mogelijk ontmoedigen die terughoudend zijn om slechts een deel van de crypto te kopen vanwege de psychologische impact van unit bias. Hij stelt dat Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) een oplossing bieden voor dit obstakel.

Unit bias verwijst naar de psychologische neiging van beleggers om hele eenheden van een activum te kopen in plaats van fracties ervan. In het geval van bitcoin betekent dit dat veel beleggers terughoudend kunnen zijn om een volledige bitcoin te kopen vanwege de hoge prijs. VanEck streeft ernaar dit psychologische obstakel te overwinnen door een Bitcoin ETF aan te bieden met kleinere eenheden, waardoor beleggers gemakkelijker kunnen instappen.

In een aantal posts op X (voorheen Twitter) merkte Gurbacs op dat velen nog steeds niet weten dat ze een deel van een Bitcoin kunnen bezitten: “Ik was verrast dat een aanzienlijk aantal mensen niet wist dat men een fractie van een Bitcoin kon bezitten, en nog vaker wilden mensen geen deel van een munt bezitten.”

Advertentie

Crypto verlaagt mentale drempel

Het idee achter deze aanpak is om de toegang tot Bitcoin te vergemakkelijken en de drempel voor nieuwe beleggers te verlagen. Door kleinere eenheden aan te bieden, hoopt VanEck meer mensen aan te moedigen om deel te nemen aan de opkomende wereld van crypto en ETF’s.

“Het voelt beter om een volledig aandeel te bezitten dan 0,001 Bitcoin. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar het is belangrijk,” verklaarde hij.

Hoewel Gurbacs erkent dat dit debat niet nieuw is, betoogt hij dat vooroordelen een van de meest waardevolle instrumenten zijn om markten te begrijpen. “Eenvoudige maar unit bias-psychologie is van groot belang. Ik denk hier veel over na,” voegde Gurbacs eraan toe.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie