Timo Bult Timo Bult
07/06/2023 12:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:24

Waarom stijgt de bitcoin koers vandaag?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom stijgt de bitcoin koers vandaag?

Foto: Kapustin Igor/Shutterstock

De bitcoin koers heeft onverwachts een flinke stijging doorgemaakt. Dit ondanks al het negatieve nieuws van de afgelopen dagen. Waarom stijgt de bitcoin koers vandaag? We zetten het voor je op een rijtje!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt 4%

De afgelopen 24 uur waren net een achtbaan voor bitcoin investeerders. Na een behoorlijke duikvlucht van 5%, begon de koers gistermiddag opeens weer te stijgen. Al met al ging het om een stijging van meer dan 8%.

Bitcoin wist met de stijging weer tot boven $27.000 te klimmen. Hier vlak boven werd de koers echter tot stoppen gedwongen. De prijszone bij $27.300 is dan ook voor nu de belangrijke weerstand om te breken, wat tevens het punt is waar we de 50-dagen moving average vinden.

Kijken we naar beneden dan blijft de zone bij $25.500 zeer belangrijk om te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $26.835 op crypto exchange Coinbase.

Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op 25.002 euro. Dat is een stijging van bijna 4% vergeleken met 24 uur geleden.

Advertentie

Waarom stijgt de BTC koers vandaag?

Maar waar komt die flinke stijging opeens vandaan? Dat is heel simpel:

Maar nu serieus. Eergisteren was het grote crypto nieuws dat Binance wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), een Amerikaanse toezichthouder. Gisteren deed de SEC er nog een schep bovenop door op Coinbase voor de rechter te slepen.

Al met al zijn dat negatieve ontwikkelingen. De aanvankelijke reactie van bitcoin was dan ook een flinke crash. De angst sloop erin bij investeerders waardoor de BTC prijs terugzakte tot het prijsniveau bij $25.500.

Het is echter dat prijsniveau dat voor veel handelaren interessant lijkt te zijn. Zoomen we uit dan zien we dat dit niveau in mei 2022 al eens als steunzone fungeerde. Later, in augustus 2022 en februari 2023 fungeerde dit prijsniveau juist als weerstand.

Bitcoin dipt onder 200-weken MA

Kortom, op de langere termijn is de prijszone bij $25.500 een belangrijke zone gebleken voor veel investeerders. Met de daling dipte BTC even onder de 200-weken MA, een MA waar de koers maar zelden onder terecht kwam,

Nu lijkt dit niveau dus een aantrekkelijke plek te zijn voor handelaren om te bitcoin kopen! Analist Negentropic merkt op dat het voornamelijk vraag op de spotmarkt is die deze stijging veroorzaakte. Daarnaast zijn traders met een hoge hefboom nu geliquideerd

Bovendien zijn het vooral korte termijn investeerders die hun BTC verkochten terwijl investeerders met een strategie voor de lange termijn stevig vast blijven houden, zoals in de marktupdate van vanochtend te lezen.

En alhoewel het er nu allemaal vrij dramatisch uitziet, herinnert blockchain-analyse platform Glassnode ons eraan dat het zeker niet de eerste keer is. Herinneren we ons Terra (LUNA) en FTX nog? Twee giganten die allebei ten onder gingen. Ondanks de angst destijds groeide het aantal ‘non-zero’ Bitcoin wallets met meer dan 5,42 miljoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie