Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2023 08:13 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 08:13

Bitcoin stuiter: waarom BTC koers weer terugschiet richting $27.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin schiet omhoog na onthulling bijzondere exchange

Foto: 3Dsculptor/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte maandag een flinke duik nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aankondigde Binance aan te klagen. Daardoor kwam de koers gisteren zo diep uit als $25.300, de laagste prijs sinds medio maart.

Gisteren kondigde SEC ook een aanklacht tegen Coinbase aan en de markt zette zich schrap voor nog een dip. Daarentegen vond juist een enorme stuiter plaats en bitcoin schoot gisterenavond weer helemaal terug naar de $27.000 en tikte zelfs $27.400 aan.

Toch heeft bitcoin vanochtend moeite om aan de $27.000 vast te houden en daalt op het moment van schrijven naar $26.775 op Binance en €25.065 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $520 miljard en de dominantie op 46,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 53 (Neutral).

Waarom Bitcoin ETF’s in Hongkong niet de gehoopte impact zullen hebben
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ondanks prijsschommeling blijven volume en volatiliteit laag

De aanklachten van de SEC zorgde even voor veel angst op de markt, maar de markt lijkt dit  alweer van zich af te schudden. Dat is merkwaardig snel, maar komt enigszins ook door de lage liquiditeit en volume. Zelfs een aanklacht tegen Binance zorgde maar voor een kleine piek in het volume, meldt analysebedrijf Kaiko.

De volatiliteit van bitcoin (en ethereum (ETH)) namen door de prijsschommeling even toe, maar in het grotere plaatje ligt de volatiliteit alsnog op het laagste niveau in twee jaar.

Advertentie

Alleen korte termijn houders verkopen BTC

Dat heeft twee redenen: kopers zijn nog terughoudend, maar tegelijkertijd wil bijna niemand zijn BTC verkopen. In elk geval niet tegen de huidige prijzen. Lange termijn houders houden hun BTC nog altijd stevig vast en er is dus weinig liquiditeit aan de verkoopkant.

Alleen korte termijn houders (en instanties in financiële problemen) verkochten deze week. De korte-termijn houders in de afgelopen dagen ongeveer 21.000 BTC met verlies. Dat is vergelijkbaar met maart, toen Silicon Valley Bank omviel, meldt analist James V. Straten.

De zogeheten short term holder realized price lijkt dan ook sterk te fungeren als betrouwbare support wanneer bitcoin in een opwaartse trend zit, meldt analist Caleb Franzen.

Bitcoinland El Salvador zet unieke stap, zet hotel op de blockchain
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers terug in hetzelfde bereik

Houd er echter rekening mee dat met deze bounce bitcoin simpelweg terug is in hetzelfde bereik van de afgelopen maanden en langzamerhand steeds iets lager uitkomt. Wellicht moeten we dan toch nog wachten tot volgende week voordat we een echte beweging zien uit dit bereik.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ook moeilijke maand voor goud

Goud lijkt afgelopen dagen weer iets te ontkoppelen van bitcoin en doet precies het tegenovergestelde. De goudkoers maakte een forse duik kort voor het weekend, steeg juist weer op maandag, maar daalt weer vanochtend. Momenteel komt goud uit op $1.956 per troy ounce, oftewel zo’n €59 euro per gram. Goud heeft ook een moeilijke maand achter de rug, maar staat alsnog ruim 9% in de plus dit jaar.

Wat het investeren in goud op dit moment nog aantrekkelijker maakt is het feit dat GoldRepublic nieuwe gebruikers een fraai cadeau geeft: 1 gram goud ter waarde van zo’n 59 euro! Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt, ontvang je deze gram goud op je account.

ETF’s en Bitcoin: een perfecte storm vóór de halving?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie