Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/05/2020 17:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2020 17:46

'Warren Buffett zou alle bitcoin (BTC) in circulatie kunnen kopen,' aldus Pompliano in opmerkelijk tweet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Warren Buffett zou alle bitcoin (BTC) in circulatie kunnen kopen,' aldus Pompliano in opmerkelijk tweet

Op zaterdag 2 mei werd er een discussie aangewakkerd nadat mede-oprichter en partner van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, een zeer opvallende tweet plaatste. Hij verklaarde namelijk dat de Amerikaanse investeerder, zakenmagnaat en filantroop, Warren Buffett 137 miljard aan fiatgeld heeft, waarop Pompliano concludeerde dat hij bijna genoeg heeft om het gehele aanbod van circulerende bitcoin (BTC) te kunnen kopen.


De tweet kreeg al snel aandacht van Changpeng Zhao, oprichter en CEO van cryptocurrency-exchange Binance, die direct met een sterk antwoord kwam. Het statement houdt namelijk alleen rekening met de voorwaarde dat iedereen zijn BTC zou verkopen voor dezelfde prijs. Echter zijn er veel ‘Hodlers’ die niet bereid zijn om het voor de huidige prijs te verkopen. Hierdoor zal Buffet slechts een klein deel kunnen kopen tegen zeer hoge prijzen concludeerde CZ.
Pompliano was het dan ook eens met Binance CEO en stelde dat het voor hen beide beter was om niet te verkopen, wat een hint kan zijn naar de mogelijke bullrun die verwacht wordt in de dichtbije toekomst. Het debat hield hier echter niet op aangezien velen erop doorgingen over hoe de prijs exponentieel zou stijgen als Buffet wel besloot om een groot deel van Bitcoin te kopen.

‘Bitcoin heeft geen waarde en produceert niks’ – Buffett

Buffett heeft Berkshire Hathaway de afgelopen jaren gebruikt om goed berekende investeringen te doen. Hij heeft enorme winsten gemaakt door te investeren wanneer anderen bang zijn, zoals tijdens de financiële crisis van 2008. Veel kijken dan ook naar hem en naar zijn mening over cryptocurrencies.
De speculatieve handel en hebzucht die de prijzen drijven van de meeste digitale activa ontsierd hem echter en maakt het moeilijk voor de miljardair om te investeren. TRON-oprichter Justin Sun heeft nog wel een poging gedaan om door middel van een lunchafspraak, die hem $5 miljoen aan een goed doel kostte, hem over te halen en in te laten zien wat de echte waarde van crypto is.
De miljardair, die met een waarde van $73,5 miljard op plaats 4 staat als rijkste personen en goed bevriend met Bill gates is, veranderde echter niet van mening omdat cryptocurrencies geen waarde hebben en niets produceren.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie