Roy van Krieken Roy van Krieken
03/02/2022 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2022 14:45

Wat is de grootste bedreiging voor Bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat is de grootste bedreiging voor Bitcoin?

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Veelal wordt het Bitcoin (BTC) netwerk als een extreem veilig en stabiel netwerk gezien. Door de decentrale aard van het netwerk is het vrijwel onmogelijk voor organisaties met slechte bedoelingen om het netwerk neer te halen. Dat wil echter niet zeggen dat het netwerk nooit meer onder grote druk kan komen te liggen. CEO van Parallax Digital, Robert Breedlove, gelooft dat een aantal grote ‘Black Swan’ gebeurtenissen voor grote problemen voor het netwerk kunnen zorgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Black Swan events

Een Black Swan Event is binnen de wereld van finance een gebeurtenis die van tevoren onmogelijk te voorspellen is, maar die mogelijk enorme consequenties met zich mee kan dragen. Breedlove stelt in een interview met Kitco News dat het niet is uit te sluiten dat dergelijke gebeurtenissen in de toekomst voor het Bitcoin netwerk kunnen plaatsvinden.

Vooral gebeurtenissen die de hash-rate, ofwel rekenkracht, van het netwerk onderuit kunnen halen zijn een mogelijk grote dreiging voor Bitcoin. 

Vorig jaar vond er uiteraard een dergelijke gebeurtenis plaats. De Chinese overheid maakte halverwege 2021 bekend dat zij op korte termijn het minen van cryptocurrencies zoals bitcoin gingen verbieden. Als gevolg van deze maatregelen kelderde de hash-rate van het Bitcoin netwerk enorm.Inmiddels weten we dat het netwerk vrij snel in staat was om zichzelf te herstellen. Ondertussen heeft de rekenkracht van het netwerk zelfs weer nieuwe records aangetikt. 

Bitcoin hash-rate en regulatie

Volgens Breedlove is het echter niet vanzelfsprekend dat het Bitcoin netwerk zich in de toekomst ook weet te herstellen. Mocht dit niet lukken dan zal volgens de Breedlove de bitcoin koers rake klappen kunnen krijgen.

“Wat ervoor zal zorgen dat ik mijn verhaal over Bitcoin zal bijstellen, is de realisatie van een Black Swan die de hash-rate radicaal naar beneden haalt. De hash-rate is hoeveel energie en kapitaal er wordt gestoken in de productie en beveiliging van Bitcoin, en ik zou verwachten dat dat in de prijs tot uiting komt. De prijs zou een flinke klap krijgen, want op dit moment is Bitcoin verreweg het veiligste computernetwerk in de geschiedenis van de mensheid”

Ook verwacht Breedlove dat regulatie van overheden in de toekomst roet in het eten kan gooien. Hij maakt de vergelijking met ‘Executive Order 6102’ in de jaren ‘30 in de Verenigde Staten. Destijds werd het particulier bezit van goud door de Amerikaanse overheid verboden. Dergelijke regelgeving kan desastreus zijn voor Bitcoin, aldus Breedlove.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie