Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
17/01/2021 08:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 08:55

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
wie_googlet_er_in_nederland_naar_bitcoin_en_met_welk_doel_google_trends

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar toch wordt er weer flink gegoogled naar de moeder aller cryptocurrencies. Zo is in onderstaande grafiek, met data afkomstig van Google Trends, duidelijk te zien dat er in Nederland in toenemende mate wordt gezocht naar bitcoin.
wie_googlet_er_in_nederland_naar_bitcoin_en_met_welk_doel_google_trends_bitcoin
Afbeelding 1: Grafiek van Google Trends die de interesse in bitcoin in de loop der tijd weergeeft (data opgeroepen op zondag 17 januari 2021 om 09:01 uur)
Verder geeft de data van Google Trends aan dat men voornamelijk geïnteresseerd is in de bitcoin koers. Zo blijkt de mate van interesse in de bitcoin koers nagenoeg gelijk op te lopen met de mate van interesse in bitcoin.
wie_googlet_er_in_nederland_naar_bitcoin_en_met_welk_doel_google_trends_bitcoin_bitcoin_koers
Afbeelding 2: Grafiek van Google Trends die de interesse in bitcoin en de interesse in de bitcoin koers in de loop der tijd weergeeft (data opgeroepen op zondag 17 januari 2021 om 09:04 uur)
Dat de interesse in bitcoin sinds half december zo ongeveer vertienvoudigd is en de interesse in de bitcoin koers vrijwel hetzelfde patroon heeft vertoond is inmiddels duidelijk, maar wat kunnen we zeggen over de Nederlander die interesse in bitcoin toont?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De Crypto Insider en waar deze naar zoekt

Door data van Crypto Insiders te bekijken kan een beeld worden geschetst van de Nederlander die geïnteresseerd is in bitcoin en de bitcoin koers. Zo blijkt dat het gros van de bezoekers afkomstig is uit de randstad en dat binnen die groep bezoekers het overgrote deel woonachtig is in Amsterdam. In de provincie Zeeland lijkt het minst interesse te zijn in nieuws en kennis omtrent bitcoin, cryptocurrency en blockchain-technologie. Een interessante bevinding is dat Crypto Insiders bezoekers heeft verwelkomd uit wel 204 landen!
Kijken we naar de man-vrouwverhouding dan blijkt dat ongeveer 80% van de bitcoiners en crypto-fanaten man is en zo’n 20% vrouw. Verder wijzen de cijfers uit dat Bitcoin voor jong en oud is; zowel op ons nieuwsplatform als in onze omgeving voor members verwelkomen we publiek van 18 jaar tot ver bovenin de categorie 65+. De grootste leeftijdscategorie die onze website bereikt is die van 25 tot 34 jaar.
Met de de toenemende aandacht voor bitcoin en een grote groep nieuwe mensen die in aanraking komt met bitcoin is men vaak op zoek naar de bitcoin koers, informatie omtrent het kopen van bitcoin, het vergelijken van bitcoin aanbieders, artikelen over waar op te letten bij het kopen van bitcoin, maar natuurlijk ook het laatste nieuws en onze razend interessante columns en analyses. Een significante groep duikt dieper de materie in en zoekt bijvoorbeeld op wat cryptocurrencies zijn.
Wij zijn blij met jou als lezer en zijn altijd op zoek naar manieren waarop wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Wil jij ons helpen? Vul dan in 1 minuut ons feedback formulier in zodat wij jou in de toekomst nog beter kunnen informeren!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie