Timo Bult Timo Bult
28/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2020 07:04

Wil 's werelds grootste vermogensbeheerder crypto-markt betreden?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'S werelds grootste vermogensbeheerder wil crypto-markt betreden

De enorme Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock is op zoek naar een Blockchain Lead. Dat blijkt uit een recent verschenen vacature. De persoon moet BlackRock gaan helpen bij het creëren van vraag voor BlackRocks crypto-producten.
BlackRock is ’s werelds grootste vermogensbeheerder. Het bedrijf beheert ruim $7,8 biljoen aan activa. Nu lijkt het de crypto-markt ook te willen gaan betreden. Uit de vacature blijkt dat de nieuwe Blockchain Lead ervaring moet hebben in het:

“het onder woorden brengen van de technologische grondslagen van blockchaintechnologie, waaronder cryptografische hashfuncties, gedistribueerde netwerkconsensusmechanismen en publiek-private sleutelcryptografie; het bedenken en formuleren van fundamentele waarderingsmethoden voor crypto-activa; het evalueren van speltheorie en het decentraliseren van bestuursmodellen die verband houden met blockchain-technologie; en werken met de belangrijkste drijfveren van het ontwerp van blockchain-netwerken en hun impact op de vier belangrijkste aspecten van blockchain-prestaties, waaronder snelheid, schaalbaarheid, privacy en beveiliging.”

De nieuwe positie heeft dus niet zoveel te maken met het technologische vlak van blockchain, maar meer het bepalen van de waarde van de verschillende soorten blockchain-projecten. Mogelijk dat BlackRock dus aan het plannen is om een nieuw crypto-product te lanceren!
Hooggeplaatste personen binnen het bedrijf hebben dit jaar laten blijken positieve verwachtingen te hebben omtrent crypto. Zo zei de Chief Investment Officer dat bitcoin (BTC) goud kan vervangen. Daarnaast zei zelfs de CEO van het bedrijf, Larry Fink, dat de crypto-markt nog klein is maar uit kan groeien tot een wereldwijde markt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie