Timo Bult Timo Bult
24/08/2019 08:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:44

Winklevoss tweeling: Wall Street heeft zitten slapen voor wat betreft bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
winklevoss_tweeling_wallstreet_heeft_zitten_slapen_wat_betreft_bitcoin_BTC

Foto: Rena Schild/Shutterstock

Volgens de bekende Winklevoss-tweeling is Wall Street flink wat kansen misgelopen die bitcoin (BTC) aan veel andere beleggers heeft geboden. Door de onwilligheid om nieuwe activaklassen te verkennen zouden Wall Street-beleggers, of in andere woorden institutionele beleggers, achterop zijn geraakt op retailbeleggers. Dit zeiden de twee in een interview met CNN Business op 22 augustus.


De Winklevoss-tweeling, bekend als de oprichters van de cryptocurrency exchange Gemini, stelt dat Wall Street “achter het stuur in slaap is gevallen”. Daardoor zouden beleggers flink wat kansen mis zijn gelopen. Zo zei Tyler Winklevoss:

In tegenstelling tot het internet, waar je geen stukje van kon kopen, kun je nu eigenlijk een stukje van dit nieuwe internet van het geld kopen. Het is nog steeds een retail-gedreven markt, vanaf de eerste dag […] en veel mensen hebben het echt goed gedaan. Wall Street is achter het stuur in slaap gevallen.

In het interview wordt bitcoin met goud vergeleken, een vergelijking die vaker wordt gemaakt. Steeds meer beleggers, waaronder ook institutionele beleggers, zien bitcoin als een oppotmiddel als bescherming tegen economische onzekere tijden.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerDe tweeling geeft verder aan dat ze te bang waren om een grote kans te missen en daarom wel moesten investeren in bitcoin. De grote volatiliteit die de bitcoin koers zo nu en dan laat zien is dan ook geen probleem voor de twee:

We moesten wel investeren omdat we bang waren om deze kans te missen, we wilden onderdeel zijn van deze toekomst.

Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie