Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2021 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2021 17:11

Wordt dit Afrikaanse land het volgende land dat ook een bitcoin (BTC) wet invoert?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wordt dit Afrikaanse land het volgende land dat ook een bitcoin (BTC) wet invoert

Begin september nam El Salvador als eerste land ter wereld een bitcoin (BTC) wet aan waarmee de cryptocurrency een wettelijk betaalmiddel werd en winkeliers het moeten aannemen.

Nu blijkt dat de Republiek Zimbabwe ook overweegt om een dergelijke bitcoin wet aan te nemen om wellicht van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Dat meldt Bulawayo 24 News, een lokale nieuwsbron, op 7 november.

Charles Wekwete, voormalig brigadiercommandant en “permanent” hoofd en secretaris van het kantoor van de president alsmede van de technologie eenheid van het kabinet, sprak hierover tijdens een bijeenkomst voor de ICT sector bij de Victoriawatervallen.

Wekwete meldt dat de overheid nog geen beslissing heeft genomen, maar dat hij zelf al in gesprek is met meerdere bedrijven hierover. De overheid wil eerst input ontvangen uit meerdere particuliere sectoren, voegt hij eraan toe.

Volgens Wekwete zijn er wel nadelen in het omarmen van digitale valuta die eerst aangepakt moeten worden. Hij benoemt onder andere dat er zorgen zijn omtrent grensoverschrijdende transacties, witwaspraktijken en illegale geldstromen afkomstig uit illegale inkomsten.

Hij noemt het een complexe zaak en zegt dat de regering uiteindelijk een verklaring zal afleggen, maar dat het nog niet zo ver is. Toch zijn consultaties erover al begonnen. Ook Allen Saruchera, president van de Computer Society of Zimbabwe (CSZ) zegt dat er veel kansen zijn met crypto en blockchain-technologie, maar dat het hun verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt.

Crypto is zeer populair in Afrika. Zo is de markt met maar liefst 1.200% gegroeid in het continent in het afgelopen jaar, meldt een recent onderzoek van Chainalysis. Vooral Kenia en Nigeria zien een zeer hoge mate van adoptie. Uit een ander onderzoek bleek onlangs dat veel Afrikanen crypto voor hun familie kopen en zijn de cursussen van Binance zeer populair in Afrika.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie