Roy van Krieken Roy van Krieken
25/09/2021 08:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2021 08:15

Binance crypto cursussen razend populair in Afrika, +400.000 Afrikanen deden al mee

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance crypto cursussen razend populair in Afrika, +400.000 Afrikanen deden al mee

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, heeft in januari van dit jaar een nieuwe soort dienst gelanceerd voor ontwikkelaars met ambities binnen de wereld van crypto. Het ging hier om een gratis masterclass die voor deze ontwikkelaars de basis moest leggen om in de toekomst bij te kunnen dragen aan de vooruitgang van de crypto industrie. 

Meer dan 1.000 Nigerianen hadden meegedaan aan deze acht weken durende masterclass. De populariteit van de cursus was groot. Meer dan 10.000 mensen hadden zich namelijk aangemeld.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance in Afrika

Dit is slechts een voorbeeld van de lange arm van Binance op het Afrikaanse continent. De crypto exchange heeft gedurende de afgelopen twee jaar meer dan 700 van deze soort gratis cursussen georganiseerd voor mensen in een aantal Afrikaanse landen, maar voornamelijk Nigeria.

In totaal hebben al maar liefst 400.000 mensen in Afrika deelgenomen aan een of meerdere van de cursussen die werden aangeboden door Binance. Volgens Emmanuel Babalola, het hoofd van het Afrika departement bij Binance, is de crypto exchange de grootste onderwijzer op het gebied van crypto van het hele continent.

Het komt niet direct als een verrassing dat dergelijke cursussen van Binance zo enorm populair zijn in Afrika. In Nigeria gebruikt een redelijk significant deel van de bevolking namelijk al cryptocurrencies. Daarnaast komen de meeste zoekopdrachten naar bijvoorbeeld bitcoin (BTC) al jaren uit dit Afrikaanse land. Hier werd in 2020 dan ook de eerste cursus van Binance gegeven.

Volgens Babalola is de potentie van crypto in Afrika extreem groot. Volgens hem zijn de ‘use cases’ op het Afrikaanse continent misschien wel het hoogste van de hele wereld. Mobiele betalingen floreren hier en het FinTech ecosysteem groeit bijna exponentieel. Daarnaast zijn de kosten van geldzendingen in veel Afrikaanse landen torenhoog. Dit maakt het dat het gebruik van cryptocurrencies voor veel Afrikanen een enorm aantrekkelijk alternatief blijkt.

Binance lijkt voorlopig dan ook niet van plan om te stoppen met de crypto cursussen op het continent. Integendeel, het heeft juist de ambitieuze plannen om hun diensten uit te breiden naar zo veel mogelijk Afrikaanse landen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie