Roy van Krieken Roy van Krieken
03/02/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2022 19:04

Zal bitcoin binnenkort eindelijk een bodem bereiken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zal bitcoin binnenkort eindelijk een bodem bereiken?

Foto: Lemberg Vector studio/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is sinds de all-time high in november van het vorige jaar eigenlijk alleen maar naar beneden gezakt. Er heeft geen enkele echt krachtige bounce plaatsgevonden en om die reden zijn analisten nog steeds in afwachting van een bevestigde bodem. Volgens een analist van Fundstrat, Mark Newton, is de kans echter groot dat deze bodem niet lang meer op zich zal laten wachten.

Bitcoiners betalen meer dan €2 miljoen voor historisch halving blok
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mark Newton over bitcoin

Volgens Newton is het erg plausibel dat de bitcoin koers in de komende maanden eindelijk het dieptepunt zal hebben bereikt. Volgens een model van de bitcoin prijs dat wordt gebruikt bij Fundstrat is de kans groot dat voor de aanvang van de lente de bodem is bereikt.

Dat wil niet zeggen dat Newton ineens bullish is. Volgens hem is het nog te vroeg om nu al de vlag uit te hangen na de bounce op $33.000 ongeveer twee weken geleden. Newton stelt dat, hoewel deze bounce positief is, dit geen garantie is voor een verdere beweging omhoog.

Mark Newton kijk naar het gebied rond de $40.000 als een cruciaal punt om doorheen te breken. Mocht dit gebeuren dan kijkt Newton verder naar boven. Indien bitcoin niet door de $40.000 heen weet te breken gaat Newton er vanuit dat de koers de komende paar weken nog verder zal zakken.

“Totdat de $40.000 wordt overschreden bij een dagelijkse sluiting, blijft het in een neerwaarts patroon, en het is moeilijk om verdere zwakte technisch gezien uit te sluiten,” 

Periode van afwachting

Ook een analist bij Genesis Global Trading, Noelle Acheson, is voorzichtig optimistisch, maar geeft aan nog niet bullish te zijn op het moment. Net als Newton geeft Acheson aan dat bitcoin eerst voorbij de $40.000 moet zien te geraken voordat zij verwacht dat de koers verder omhoog kan schieten.

“De markt is erg afwachtend. Ik ben nog niet bullish op de korte termijn. De reden is dat de stemming heel snel kan omslaan.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie