Ivo Melchers Ivo Melchers
05/04/2024 21:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2024 19:43

Zorgt Bitcoin halving voor teleurstelling? Coinbase analisten vrezen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin halving zorgen

Foto: shevtsovy/Shutterstock

Bitcoin (BTC) schreef vorige maand geschiedenis door voor het eerst ooit een nieuwe recordprijs te behalen vóór de befaamde halving. In voorgaande cycli was de halving iedere keer al maanden achter de rug voordat een explosieve stijging de prijs tot een nieuwe all-time high bracht. Het doet de vraag rijzen of de halving dit keer wellicht al verwerkt zit in de prijs van bitcoin. Analisten van crypto exchange Coinbase denken van wel, en zij leggen uit waarom.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Unieke bitcoin cycle

Het is niet de eerste keer dat de discussie komt oplaaien. Rond de Bitcoin halving ontstaan er iedere keer weer twijfels of de geschiedenis in herhaling zal treden. Volgens Coinbase-analisten David Duong en David Han is er dit keer daadwerkelijk een sterke reden om te vrezen voor een domper.

Het feit dat bitcoin al een nieuwe recordprijs heeft behaald, terwijl de halving nog moet plaatsvinden, biedt reden tot zorg volgens de experts. “Dit is de eerste halveringscyclus waarin bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikte voor de halvering, wat zou kunnen betekenen dat het effect al door slimme handelaren in de prijs is verwerkt,” zo lieten de analisten weten aan The Block.

Dit sluit echter niet uit dat de bitcoin koers na de halving een prijsexplosie tegemoet zal zien. Het idee dat de koers alsnog een flinke stijging zal ondergaan, ligt volgens de analisten geworteld in het concept van de selffulfilling prophecy. De algemene overtuiging dat de prijs na de halving zal stijgen, kan ertoe leiden dat mensen bitcoin blijven kopen, wat op den duur kan leiden tot de daadwerkelijke prijsstijging.

Advertentie

Aftellen tot Bitcoin halving

De Bitcoin halving is inmiddels akelig dichtbij. Over zo’n twee weken zullen de beloningen voor miners gehalveerd worden van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. De verminderde toevoer van nieuw gecreëerde bitcoins verhoogt de schaarste van het decentrale activum. Indien de vraag gelijk blijft of toeneemt, kan de prijs volgens de basiswetten van vraag en aanbod stijgen.

Dat data uit het verleden geen garantie biedt voor de toekomst heeft bitcoin de afgelopen maanden wel bewezen. Weinig mensen hielden rekening met een nieuwe all-time high vóór de halving, maar met de spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt de huidige cyclus zijn eigen plan te trekken. Of bitcoin’s prijsactie na de halving wél gelijkenissen zal vertonen met het verleden valt nog te bezien.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Advertentie