Rico Engelbarts
17/07/2018 06:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2018 06:33

BlackRock overweegt Bitcoin-futures, markt reageert op toegenomen institutionele interesse

Nieuws
blackrock_overweegt_bitcoin_futures_markt_reageert_op_toegenome_institutionele_interesse

Foto: Michael Vi/Shutterstock

De grootste aanbieder van exchange-traded funds (ETF), BlackRock, heeft een werkgroep opgezet, die moet gaan onderzoeken op welke manieren de Amerikaanse vermogensbeheerder kan profiteren van de snelgroeiende markt voor cryptocurrency, meldt Financial News op 16 juli.
Hoewel Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, zich eerder kritisch heeft uitgelaten over cryptocurrency, gaat het het bedrijf met een vermogen van meer dan $6,3 biljoen, zich nu, in navolging van mede-gigant Goldman Sachs, toch concentreren op de vraag of het moet investeren in Bitcoin-futures.
Een woordvoerster van BlackRock zei dat het bedrijf “al jaren blockchain in de gaten houdt” maar maakte geen melding van cryptocurrency. Larry Fink zei het volgende tegen Erik Schatzker van Bloomberg TV:

Zoals ik in het verleden al zei, zijn we erg enthousiast over de blockchain-technologie, maar terwijl we cryptocurrencies onderzoeken om te zien hoe ze presteren, hebben klanten nog niet aangetoond ze te willen kopen. Wanneer het meer wordt gelegitimeerd, wanneer het echt zo’n open karakter heeft dat je de spelers aan beide kanten kan identificeren, dan zullen we er waarschijnlijk naar kijken.

De experts van de werkgroep, waaronder de beleggingsstrateeg Terry Simpson, zullen de bewegingen van concurrenten in de gaten houden, wat aangeeft dat de ommekeer van het eerdere bearish standpunt van Goldman niet onopgemerkt was gebleven bij BlackRock.
Lloyd Blankfein, CEO van Goldman Sachs, had herhaaldelijk tegen media gezegd dat Bitcoin “niet voor hem” was, maar niet veel later kondigde de firma aan dat het een onderzoeksteam had ingesteld om antwoord te onderzoeken hoe Goldman crypto-producten aan kan bieden aan haar klanten, nadat de de vraag hiernaar hadden uitgesproken.
BlackRock zou het voorbeeld van Goldman Sachs heel goed kunnen volgen, ook al beschreef Fink Bitcoin vorig jaar nog als een “instrument dat mensen gebruiken voor het witwassen van geld”.
Naast Goldman en BlackRock is ook JPMorgan overstag gegaan als het gaat om cryptocurrency. Vorig jaar noemde JPMorgan’s CEO Jamie Dimon cryptocurrencies een “fraude” en zei hij dat hij elke bankier die hij zou betrappen op handel in crypto zou ontslaan. De bank verdiepte zich later echter wel in de mogelijkheden om crypto toe te passen.
De plotselinge prijsstijging van Bitcoin lijkt verband te hebben met het nieuws van BlackRock.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie