bitcoin_over_de_6600_dollar_markt_lijkt_momentum_te_vinden

Bitcoin over de $6.600, markt lijkt momentum te vinden

1

Nadat het een week lang al redelijk stabiel rond de $250 miljard bleef hangen, lijkt de cypromarkt nu een momentum te demonstreren. Een doorbraak naar $300 miljard zou een mogelijkheid kunnen zijn, ondersteund door een rally begonnen door Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).

De prijs van Bitcoin, Ether (ETH), Bitcoin Cash en EOS steeg met 3% tot 8%, waarbij EOS de grootste winst boekte van alle grote cryptocurrencies.

Het volume van BTC, dat altijd een belangrijke indicator is geweest voor de groei op de korte termijn, is hersteld tot $4,5 miljard, terwijl dat van ETH $2,2 miljard bereikte. Op Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, steeg het volume van Bitcoin ten opzichte van het door de Amerikaanse dollar afgedekte Tether (USDT) in de afgelopen 12 uur met meer dan 31% van $130 miljoen naar $171 miljoen.

De Relative Strength Index (RSI) en de Momentum Average Convergence Divergence (MACD) hebben optimistische signalen laten zien voor een rally op de korte termijn, maar het volume van Bitcoin zorgde ervoor dat het niet richting de $7.000 kon stijgen. Het recente momentum dat BTC heeft weten te winnen in haar corrigerende rally van $6.250 naar $6.550 zou de prijs van Bitcoin richting de $6.800 kunnen drijven, waardoor een klim naar de $7.000 binnen handbereik lijkt te liggen. Maar om dit te realiseren moet de rally ondersteund worden door een volume van meer dan $5 miljard en zou een constante opwaartse beweging vanaf de $6.800 vereist zijn.

In de afgelopen 9 weken heeft Bitcoin consequent wekelijkse verliezen geregistreerd met een te sterke neerwaartse trend. Mocht BTC deze week stabiliteit rond de $6.750 kunnen aantonen, kan het op zoek gaan naar een rally op de middellange termijn, met $6.500 als bodem.

Het is echter nog steeds te vroeg om te concluderen dat Bitcoin aan een korte termijns-rally is begonnen, maar de prijsbeweging van BTC in de komende 12 uur en haar vermogen om eerdere support levels op de $6.800 en $7.000 te bereiken, zal de markt in staat stellen om een korte termijns-trend voor de grote cryptocurrencies te voorspellen in de komende dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws