Rico Engelbarts
16/07/2018 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:11

Bitcoin over de $6.600, markt lijkt momentum te vinden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_over_de_6600_dollar_markt_lijkt_momentum_te_vinden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat het een week lang al redelijk stabiel rond de $250 miljard bleef hangen, lijkt de cypromarkt nu een momentum te demonstreren. Een doorbraak naar $300 miljard zou een mogelijkheid kunnen zijn, ondersteund door een rally begonnen door Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).
De prijs van Bitcoin, Ether (ETH), Bitcoin Cash en EOS steeg met 3% tot 8%, waarbij EOS de grootste winst boekte van alle grote cryptocurrencies.
Het volume van BTC, dat altijd een belangrijke indicator is geweest voor de groei op de korte termijn, is hersteld tot $4,5 miljard, terwijl dat van ETH $2,2 miljard bereikte. Op Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, steeg het volume van Bitcoin ten opzichte van het door de Amerikaanse dollar afgedekte Tether (USDT) in de afgelopen 12 uur met meer dan 31% van $130 miljoen naar $171 miljoen.

De Relative Strength Index (RSI) en de Momentum Average Convergence Divergence (MACD) hebben optimistische signalen laten zien voor een rally op de korte termijn, maar het volume van Bitcoin zorgde ervoor dat het niet richting de $7.000 kon stijgen. Het recente momentum dat BTC heeft weten te winnen in haar corrigerende rally van $6.250 naar $6.550 zou de prijs van Bitcoin richting de $6.800 kunnen drijven, waardoor een klim naar de $7.000 binnen handbereik lijkt te liggen. Maar om dit te realiseren moet de rally ondersteund worden door een volume van meer dan $5 miljard en zou een constante opwaartse beweging vanaf de $6.800 vereist zijn.
In de afgelopen 9 weken heeft Bitcoin consequent wekelijkse verliezen geregistreerd met een te sterke neerwaartse trend. Mocht BTC deze week stabiliteit rond de $6.750 kunnen aantonen, kan het op zoek gaan naar een rally op de middellange termijn, met $6.500 als bodem.
Het is echter nog steeds te vroeg om te concluderen dat Bitcoin aan een korte termijns-rally is begonnen, maar de prijsbeweging van BTC in de komende 12 uur en haar vermogen om eerdere support levels op de $6.800 en $7.000 te bereiken, zal de markt in staat stellen om een korte termijns-trend voor de grote cryptocurrencies te voorspellen in de komende dagen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie