Rico Engelbarts
13/05/2018 09:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2018 09:13

Blockchain experts vertellen Amerikaanse congres hoe blockchain kan helpen

Nieuws
blockchain_experts_vertellen_amerikaanse_congres_hoe_blockchain_namaakwaar_tegen_gaat

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Het gebruik van blockchain kan helpen bij het verbeteren van een supply chain en verscheping-processen, maar het kan ook Amerikaanse bedrijven helpen door de invoer van namaakproducten tegen te gaan. Het op de markt komen van dergelijke producten veroorzaakt oneerlijke competitie.
Bovenstaande claim kwam naar buiten bij presentaties van experts die spraken op de congreshoorzitting van het Amerikaanse comité voor overzicht en het comité voor onderzoek en technologie. De hoorzitting legde de nadruk op de mogelijkheden van blockchain technologie om supply chain management te verbeteren en namaakwaar tegen te gaan.
Chris Rubio, onderdirecteur ‘Global Customs Brokerage Staff’ bij UPS, stipte de noodzaak van regulatie en standaardisatie aan. Rubio sprak uit dat de Amerikaanse overheid een gebalanceerde aanpak moet hanteren om te reguleren en tegelijkertijd de technologie te kunnen laten floreren.
Douglas Maughan, director wetenschap en technologie bij Homeland Security, belichtte de transparantie die blockchain technologie ons kan bieden. Zo zou transparantie voordelig zijn voor het auditen van openbare instanties en zou het meer inzicht bieden in verbeteringsmogelijkheden van supply chains.
Producten van baby-producten die ook aanwezig waren, zoals Luv ‘N Care, zijn van mening dat blockchain technologie namaakwaar kan tegengaan. Het zou het mogelijk maken om producten langs een supply chain te kunnen volgen van productiefaciliteit tot consument.
Rubio sloot de hoorzitting af met de volgende woorden:

Blockchain zou producent en consument dichter bij elkaar kunnen brengen. Het zou daarnaast meer transparantie bieden met het oog op verplichtingen van betrokken partijen. De technologie zou ook producten kunnen ‘tracken’ langs een supply chain. We hebben dit al gezien bij diamanten en mango’s. Het zorgt ervoor dat er standaarden worden gehanteerd bij elke stap in een proces.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie