Blockchain experts vertellen Amerikaanse congres hoe blockchain kan helpen

Het gebruik van blockchain kan helpen bij het verbeteren van een supply chain en verscheping-processen, maar het kan ook Amerikaanse bedrijven helpen door de invoer van namaakproducten tegen te gaan. Het op de markt komen van dergelijke producten veroorzaakt oneerlijke competitie.

- Advertentie -

Bovenstaande claim kwam naar buiten bij presentaties van experts die spraken op de congreshoorzitting van het Amerikaanse comité voor overzicht en het comité voor onderzoek en technologie. De hoorzitting legde de nadruk op de mogelijkheden van blockchain technologie om supply chain management te verbeteren en namaakwaar tegen te gaan.

Chris Rubio, onderdirecteur ‘Global Customs Brokerage Staff’ bij UPS, stipte de noodzaak van regulatie en standaardisatie aan. Rubio sprak uit dat de Amerikaanse overheid een gebalanceerde aanpak moet hanteren om te reguleren en tegelijkertijd de technologie te kunnen laten floreren.

Douglas Maughan, director wetenschap en technologie bij Homeland Security, belichtte de transparantie die blockchain technologie ons kan bieden. Zo zou transparantie voordelig zijn voor het auditen van openbare instanties en zou het meer inzicht bieden in verbeteringsmogelijkheden van supply chains.

Producten van baby-producten die ook aanwezig waren, zoals Luv ‘N Care, zijn van mening dat blockchain technologie namaakwaar kan tegengaan. Het zou het mogelijk maken om producten langs een supply chain te kunnen volgen van productiefaciliteit tot consument.

Rubio sloot de hoorzitting af met de volgende woorden:

Blockchain zou producent en consument dichter bij elkaar kunnen brengen. Het zou daarnaast meer transparantie bieden met het oog op verplichtingen van betrokken partijen. De technologie zou ook producten kunnen ‘tracken’ langs een supply chain. We hebben dit al gezien bij diamanten en mango’s. Het zorgt ervoor dat er standaarden worden gehanteerd bij elke stap in een proces.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.544,80 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.573,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.629,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.645,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.823,90 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...