Timo Bult Timo Bult
17/06/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2020 13:06

Blockchain-technologie trekt aan; 39% van ondervraagde bedrijven werkt aan blockchain

Nieuws
Blockchain-technologie trekt aan; 39% van ondervraagde bedrijven werkt aan blockchain

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Deloitte, de grootste internationale organisatie binnen de financiële en zakelijke dienstverlening, heeft de resultaten van een grootschalig onderzoek gepubliceerd. Daaruit blijkt dat veel technologiebedrijven aan blockchain werken of verwachten dat de technologie de komende drie jaar zeer belangrijk zal gaan worden. Deloitte publiceerde de resultaten in zijn jaarlijkse ‘2020 Global Blockchain Survey.
Onderzoekers van Deloitte ondervroegen 1.488 hooggeplaatste bestuursleden in 14 landen. Van die 1.488 zei 39% dat hun bedrijven aan blockchain werken of het al hebben geïmplementeerd. Jaar-op-jaar is dit een stijging van 16%, wat aangeeft dat steeds meer bedrijven potentie zien in de technologie.
De bestuursleden die Deloitte ondervroeg kwamen onder andere uit Canada, China, Duitsland, Ierland, Israël, Singapore, Zuid-Afrika, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In het rapport valt te lezen:

Bijna 89% meent dat digitale activa de komende drie jaar zeer of min of meer belangrijk zullen zijn voor hun bedrijfstakken […] Een regelrechte meerderheid (53%) meldt dat digitale activa erg belangrijk zullen zijn.

Daar komt nog bij dat 83% aangeeft “personeel met blockchain-ervaring” aan te zullen trekken in de komende 12 maanden. Toch is niet iedereen enthousiast over de opkomende technologie. Zo vond 54% van de ondervraagden dat blockchain “overhyped,” wat tevens een toename is ten opzichte van 2019. Toen deelde 43% die mening.
Opvallend was daarnaast dat blockchain vooral in China aantrekt. Daar zei 59% van de bestuursleden aan blockchain te werken. China staat er enigszins om bekend dat het de technologie omarmt, met de overheid die bedrijven aanspoort de technologie in te zetten.
Onlangs bracht Unilever, de Brits-Nederlandse multinational, naar buiten dat het blockchain inzet om een “ontbossingsvrije toeleveringsketen” te ontwikkelen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie