Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Unilever gaat blockchain inzetten om ‘ontbossingsvrije toeleveringsketen’ te bereiken

De Brits-Nederlandse multinational Unilever gaat blockchain-technologie inzetten om het bedrijf te helpen zijn uitstoot drastisch te verminderen. Blockchain-technologie zal het bedrijf in dit geval vooral helpen om ontbossing tegen te gaan.

Unilever, een van de grootste producenten van voedingsmiddelen en allerlei andere consumentenproducten, is al sinds 2010 bezig om de uitstoot van het bedrijf te verminderen. Het stelde zichzelf het doel om voor 2039 CO2-neutraal te zijn.

- Advertentie -

De strategie bestaat uit verschillende fases. In de eerste fase, welke tot 2023 loopt, dient het bedrijf een ontbossingsvrije toeleveringsketen te ontwikkelen. Zo schrijft Unilever in een aankondiging:

We zullen tegen 2023 een ontbossingsvrije toeleveringsketen bereiken. Om dit te doen, zullen we de traceerbaarheid en transparantie vergroten door gebruik te maken van opkomende digitale technologieën – zoals satellietmonitoring, geolocatie-tracking en blockchain – om de inclusie van kleine boeren te versnellen en onze benadering van de inkoop van derivaten te veranderen.

Daarnaast zal Unilever 1 miljard euro in het nieuwe “Klimaat & Natuur Fonds” stoppen. Dit fonds zet zich onder andere in tegen ontbossing en voor de bescherming van dieren. De CEO van Unilever, Alan Jope, eindigt de aankondiging met:

Hoewel het van cruciaal belang is om de impact aan te pakken die onze producten aan het einde van hun leven hebben, is het net zo belangrijk om te blijven kijken naar de impact die ze aan het begin van hun leven op de planeet hebben – bij de inkoop van materialen – evenals in hun productie en transport. We zullen de impact van onze producten en onze activiteiten op het milieu verminderen en we zullen ons steentje bijdragen om de planeet weer gezond te maken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.398,26 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.398,26 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...